Dave Roelvink naar nieuw Kingsfestival

20 april 2018 om 12:15 lokaal

NIJKERK Koningsdag staat voor de deur en de Oranjevereniging in Nijkerk heeft in samenwerking met een aantal vrijwilligers, verdeeld over de drie pleinen van de stad, een programma samengesteld waarin behalve enkele nieuwe attracties ook oude bekenden van stal zijn gehaald.

De traditiegetrouw vindt op het Molenplein om 10.00 uur de aubade plaats. Burgemeester Renkema houdt een toespraak waarna hij het sein geeft voor het loslaten van de ballonnen. Op het Molenplein is een aantal attracties uitgestald voor de jongere Nijkerkertjes.

De matjesmarkt in de Nijkerkse straten ontbreekt niet en van 11.00 tot 18.00 uur kunnen tal van spullen van eigenaar verwisselen.

Om 11.00 uur begint ook het Oranjefestival op het Plein met veel bekende attracties en extra kraampjes waar de inwendige mens aan zijn trekken komt + een groot televisie scherm waar de gebeurtenissen in Groningen (waar de koning zijn verjaardag viert) goed zijn te volgen.

DAVE ROELVINK De disco staat sinds een aantal jaren niet meer op het programma en daarvoor in de plaats wordt voor de eerste maal in de manege aan Luxoolseweg het Kingsfestival georganiseerd. Medewerking wordt verleend door Dave Roelvink en Feest-dj Maurice en enkele anderen. Een 'meet and greet' met Dave Roelvink winnen kan bij de Albert Heijn of Jumbo.

De lampionoptocht was uit beeld, maar komt weer volop 'in de schijnwerpers' te staan: om 20.00 uur gaat de lampion/parapluoptocht start vanaf het Molenplein.

In de verzorgingstehuizen Arkemheen, de Pol en Sint Jozef worden activiteiten georganiseerd die helemaal zijn afgestemd op de oudere inwoners van Nijkerk.

Het Wheemplein staat tussen 12.00 en 17.00 uur in het teken van de voetbal. In samenwerking met 'De bal de baas' en Chill-out wordt het Wheemplein omgetoverd tot een waar voetbalplein met allerlei attracties en activiteiten.

Bij meerdere Nijkerkse winkels zijn kleurplaten neergelegd die gratis opgehaald kunnen worden en dan op Koningsdag ingeleverd kunnen worden bij de stand van de Oranjevereniging op het Plein. Inleveren kan ook nog tot 10 mei op Steenbeek 48 en Van der Zaaghof 14.

Meer in het programmaboekje dat gratis huis-aan-huis is bezorgd. Ze zijn nog te krijgen bij Bruna, Roodbeen, de balie van het gemeentehuis, DA-drogist Paasbos en Intertoys van Boeyen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie