Muzikale actie van werkgroep 'Hoevelaken naar Malawi'

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOEVELAKEN - Op vrijdagavond 4 april om 20.00 uur houdt de werkgroep 'Hoevelaken naar Malawi' een benefietconcert met de gospelband Trinity in het hoofdprogramma. Het optreden vindt plaats in De Fontein, aan de Ds. Kuypersstraat 2 in Nijkerk, in het voorprogramma treedt de groep Filiae op. Kaarten van 15 euro zijn verkrijgbaar via hoevelakennaarmalawi.nl/trinity of truetickets.nl.

door Gerrit Steen

De avond wordt georganiseerd voor en door de werkgroep 'Hoevelaken naar Malawi', waarvan Jan van Wincoop de woordvoerder is. Jan vertelt enthousiast: ,,Trinity is een worldbeat band bestaande uit vier enthousiaste muzikanten. Hun mix van Zuid- Amerikaanse en Ierse folk met Afrikaanse beats en pop grooves creëert een spannende mix. Op het podium zorgt hun live performance ervoor dat ieder optreden uitmondt in een groot feest, zie hiervoor ook hun website www.bandtrinity.com."

Filiae

Hij vervolgt: ,,De zang- en muziekgroep Filiae wordt gevormd door de zusjes Rineke, Cocky, Mieke en Christine de Wit. Deze 'dochters' (= Filiae) groeiden samen op in een muzikaal gezin. Door hun ouders aangemoedigd maakten ze samen al op jonge leeftijd veel en graag muziek. Deze vier sprankelende zussen hebben met elkaar een eigen stijl ontwikkeld, waardoor ze op een unieke manier een mêleer weten te brengen van klassieke, geestelijke en moderne muziek."

Werkgroep Hoevelaken

De werkgroep 'Hoevelaken naar Malawi' bestaat uit een groep jongeren uit Hoevelaken en Nijkerk, te weten Nanny en Jan van Wincoop, Wendy Vreekamp, Lisa van Doornik, Robert van Duinkerken en Cor Ruiter. In de zomer van 2010 zijn enkelen van hen op eigen kosten naar Malawi (Thyolo) geweest waar ze vanuit de stichting 'Opdracht in Afrika' een artsenverblijf hebben gebouwd en schilderwerk voor het Chingazi Rural hospitaal hebben verricht.

Jan van Wincoop: ,,Dit was zo geweldig om te doen dat we hebben besloten om een werkgroep op te richten om hiermee een structurele bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van de mensen in Malawi. In 2012 hebben wij in Malawi de bouw van een Moeder-Kindkliniek succesvol afgerond. Hierdoor heeft de gezondheidszorg een enorme vlucht genomen. We hopen ook in 2014 weer zelf met een groep van tien vrijwilligers naar Malawi te gaan, we vertrekken 1 augustus en hopen 22 augustus weer terug te komen. Ons doel bestaat dit keer uit meerdere onderdelen, denk hierbij aan de aanschaf van een maïsmolen, het opknappen van een aantal dorpshuizen/kerken en het aanleggen van irrigatie."

Heliflight for Malawi

Voor deze activiteiten worden sponsors benaderd en activiteiten georganiseerd. Jan van Wincoop: ,,Voor de volledigheid melden we dat elke vrijwilliger zijn of haar reis en verblijfskosten zelf moet financieren, de opbrengsten van de acties komen dus volledig ten goede aan Malawi. Dit jaar hebben we een paar grotere acties op touw gezet in plaats van meerdere kleine activiteiten. Zo organiseren we op zaterdag 3 mei een unieke kans om met een helikopter boven je eigen huis te vliegen. Opstapplaats is de Weldammerlaan 18 in Hoevelaken vanaf 9.00 uur. Het is mogelijk om met vier personen tegelijk te vliegen tegen een tarief vanaf 35 euro per ticket. Kaarten hiervoor zijn direct online te bestellen op helikoptervlucht.nl/heliflightformalawi."

Meer informatie over de werkgroep of over hun acties is te vinden op www.hoevelakennaarmalawi.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie