CDA Nijkerk-Hoevelaken wil geen belastingverhoging

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De komende jaren moet de gemeente Nijkerk fors bezuinigen en het spook van de belastingverhoging ligt op de loer. Het CDA Nijkerk-Hoevelaken is hier tegen en wil geen belastingverhoging.

“De regering van VVD en PvdA in Den Haag kampt met grote tekorten en verhoogt de lasten voor de gezinnen en het MKB. Bovendien loopt de werkloosheid nog steeds verder op en maken steeds meer inwoners zich zorgen over hun toekomst. `In een tijd van recessie waarbij de inkomens onder druk staan mag je de lokale belastingen niet verhogen` aldus René Windhouwer, lijsttrekker voor het CDA Nijkerk-Hoevelaken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hierin staat het CDA Nijkerk-Hoevelaken niet alleen. Uit een enquête van de Vereniging Eigen Huis blijkt dat bijna 80% van de Nijkerkers net als wij vinden dat de gemeente Nijkerk de belastingen niet mag verhogen om de gaten in de begroting te dekken.

Het CDA Nijkerk-Hoevelaken vindt dat om de begroting sluitend te krijgen de gemeente Nijkerk niet meer geld mag uitgeven dan dat ze binnen krijgt. Het CDA Nijkerk-Hoevelaken wil ook dat de gemeente Nijkerk een stapje terug doet, meer ruimte geeft aan de samenleving, een kleiner, efficiënt ambtenarenapparaat aanhoudt en spaart voor nieuwe investeringen.

Ook zal Nijkerk zich uit de crisis moeten werken, maar de gemeente creëert geen banen. Dat betekent dat we meer ruimte aan het MKB moeten geven. Het MKB is nog steeds de motor van de lokale samenleving. Kijk naar het sportvelden en zie wie er op sponsorborden staan. Wie maken de lokale intocht van Sinterklaas, de festiviteiten met Koningsdag en de sporttoernooien mogelijk: de lokale ondernemers. Het CDA Nijkerk-Hoevelaken wil MKB-vriendelijk aanbesteden, onnodige regels schrappen en een ondernemersloket waar ondernemers met al hun vragen terecht kunnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie