Cafetaria Walet gaat verhuizen

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

NIJKERK - Wie nog een keer op de oude locatie van cafetaria Walet zijn patatje oorlog of frikadel speciaal wil eten, moet er snel bij zijn. Zaterdag 15 maart is de laatste dag dat de frietliefhebbers bij nummer 7 op de Kolkstraat terecht kunnen, vanaf 28 maart wordt het nieuwe pand op nummer 9 geopend, 15 meter verwijderd van de vertrouwde locatie.

door Gerrit Steen

Cafetaria Walet werd 43 jaar geleden opgericht door Arnold Walet, de bekendste frietbakker van Nijkerk en omstreken. Drie jaar geleden vierde hij nog zijn 40-jarig jubileum en vanaf vorig jaar deed hij het wat rustiger aan, sinds zijn stiefzoon Niek Brinkman de cafetaria aan de Kolkstraat 7 officieel over nam.

Opstap

Niek Brinkman blikt terug en kijkt vooruit: ,,Voor mij was het afbouwen van Arnold een fantastische opstap om voor mezelf te beginnen in een goedlopende zaak. Hij heeft me fantastisch ingewerkt en ik heb door hem alle klanten goed leren kennen. Ervaring in de horeca heb ik genoeg, het is altijd al mijn wens geweest om er wat meer in te gaan doen. Ik heb jaren in de zaak van mijn vader gewerkt, broodjeszaak De Gallier, hier maar een paar meter vandaan en ook bij de Paddestoel heb ik nog enige tijd gewerkt."

Borrelkaart

Hij vervolgt enthousiast: ,,Vanaf 28 maart gaan we verder in hetzelfde pand waar vroeger broodjeszaak De Gallier gevestigd was en later Tapas. Het pand stond al weer een paar jaar leeg en het leek me een mooie kans om daar ons bedrijf verder uit te bouwen. We gaan verder onder dezelfde naam Walet, de naam die al 43 jaar lang garant staat voor kwaliteit laat je niet zomaar vallen. We hebben in ons nieuwe pand meer ruimte tot onze beschikking, we krijgen een wat luxere uitstraling en ook de beschikking over een horeca vergunning. Buiten komt een groot loungeterras waar de mensen een lekker drankje en hapje kunnen nuttigen. Er komt dan ook een speciale borrelkaart voor 's avonds. We nodigen iedereen uit om op 28 maar onze nieuwe zaak te bewonderen maar ook om op 15 maart de laatste werkdag in het oude pand samen met ons te gedenken!"

Foto: Niek Brinkman samen met moeder Dorieke, de vrouw van Arnold Walet, op de foto voor het oude pand.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie