Volle winst voor de Flevo Dames

5 april 2014 om 00:00 Sport

Zaterdag 8 maart was het de beurt voor de Flevo dames om zich weer eens op de kaart te zetten. Niet alleen omdat de dames van Flevo teleurstellend twee wedstrijden op rij hadden verloren, en zodoende wat goed te maken had voor het thuispubliek. Het was ook weer de zogenoemde Super Saterday was. Een evenement binnen Flevo waar de teams proberen geld binnen te zamelen voor de clubkas, met een leuke actie.

Aan het begin van de wedstrijd liet dames 1 onder aanvoering van Margrita Bolink binnen 17 seconden zien dat er voor deze avond maar een ding op het spel stond, winnen! Met een prima midvooractie kwam Margrita vrij en ronde het op een fraaie manier af.

Door het vele instarten van de thuispoeg hadden SG DWV- de Spreng geen keus om een aantal zware overtredingen te maken. Nadat Margrita Bolink het tweede doelpunt van de avond wist te maken via een man meer actie, liet ook invalster Linda van der Kraats van zich spreken door tweemaal achter elkaar te scoren, eenmaal via een man meer situatie en eenmaal via een inzwemmende actie.

Het tweede part begon met een uitsluiting voor Flevo waar de bezoekende ploeg dankbaar van gebruik wist te maken. In dit part probeerde beide ploegen tot scoren te komen, maar dit lukte steeds niet. Pas in de laatste seconden wist Naomi Heimensen het net te vinden voor Flevo.

Coach Michel Bos deed het enige juiste, de Flevodames motiveren om er nog een tandje bij te schakelen. Hoewel de afronding niet altijd goed was, wist hij dat de overwinning Flevo moeilijk kon ontgaan. Het derde part begon daarom ook fel, wat leidde tot een strafworp tegen de Nijkerkse club. Deze werd op een mooie manier door keepster Vivian Haandrikman gekeerd waardoor er een counter ontstond die via een prachtige boogbal werd benut door Miranda van de Vliert.

In het laatste part gooide Flevo alle schroom van zich af en ging vrij spelen. De ploeg uit Doesburg maakte vele overtredingen, waardoor er meerdere overtal situaties ontstonden. Deze werden benut door Miranda van de Vliert en Margrita Bolink. Joke Vastenburg scoorde de toegekende strafworp. De laatste aanval van Flevo was er een op klassieke wijze, Rosanne Bakker wist door te breken en wist via een listig balletje op zeer fraaie wijze te scoren.

Eindstand :10-3 in het voordeel van Flevo.

Doelpunten; Margrita Bolink 3, Linda vd Kraats, Miranda vd Vliert 2, Naomi Heimensen, Joke Vastenburg en Rosanne Bakker allen 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie