Concert Nederlands Blazersensemble

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIJKERK - Zaterdag 22 maart wordt, op uitnodiging van Stichting Muziek Promotie Nijkerk, door Het Nederlands Blazers Ensemble de Gran Partita van Wolfgang Amadeus Mozart uitgevoerd. Mede door de uitstekende akoestiek van de Kruiskerk komt deze meesterlijke serenade door twaalf blazers en een contrabas goed tot zijn recht. Hoboïst Bart Schneemann leest tussen de zeven delen van de Gran Partita een selectie voor van de brieven die Mozart aan zijn vader schreef. Zij geven inzicht in een niet eerder verteld verhaal.

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) bestaat uit een groep van rond de twintig gerenommeerde musici, die zo'n tachtig keer per jaar samenkomen om in binnen- en buitenland bijzondere programma's te spelen. Zij maken theatrale muziekprogramma's die zelden onder een noemer zijn te vangen en die de zinnen en verbeelding prikkelen. Naast de concertseries in het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan 't IJ verzorgt het NBE ieder jaar het spraakmakende Nieuwjaarsconcert dat door de VARA op televisie wordt uitgezonden. De groep gemotiveerde musici wordt regelmatig uitgenodigd op te treden voor bijzondere gelegenheden. Bijvoorbeeld tijdens staatsbezoeken aan Turkije, India, Thailand en was Het Nederlands Blazers Ensemble te gast in de fameuze PROMS serie in de Londense Royal Albert Hall. Ook tijdens de inhuldiging van Koning Willem Alexander in de Nieuwe Kerk gaf het ensemble muzikale invulling.

Tevens werd het programma van de dankbetuiging aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix recent samengesteld door Bart Schneemann, hoboïst en artistiek leider van Het Nederlands Blazers Ensemble. Hij zegt over zijn gezelschap: ,,Wij houden ervan muziek te spelen uit alle windstreken, en van alle tijden alsmede alle muziekstijlen met elkaar te verbinden. In elke voorstelling proberen wij de kracht van al die prachtige noten te gebruiken om een verhaal te vertellen aan onze toehoorders. Een verhaal dat zal ontroeren, verbazen en hen op andere gedachten zal brengen."

Stichting Muziek Promotie Nijkerk bestaat al meer dan vijftien jaar en stelt zich ten doel in Nijkerk (en directe omgeving) regelmatig muzikale evenementen te organiseren. Om concerten van hoog niveau te kunnen realiseren is veel geld nodig. De SMPN wil dan ook graag vrienden maken die hun financiële bijdrage willen leveren om dit doel te continueren. Aan Vriend van de SMPN zijn de volgende voordelen verbonden: mogelijkheid om 2 abonnementen te bestellen met aanzienlijke korting; voorrang bij het bestellen van losse vriendentoegangskaarten met gratis consumptiebon; recht op speciaal voor Vrienden van de SMPN gereserveerde plaatsen; uitgebreide informatie zes weken voor elk concert. De minimale bijdrage is 20.00 euro per persoon per jaar. www.smpn.nl

Het concert op zaterdag 22 maart begint om 20.00 uur, toegangsprijs 22,50 euro inclusief programmaboekje. Kaartverkoop bij Verhoog Muziek telefoon 033-2460444 en online via www.smpn.nl/kaarten. De Kruiskerk is gevestigd in de Venestraat 44 te Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie