Julien van den Ham genomineerd bij jongerenwedstrijd Maak wat je raakt!

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Baarn - Kan Julien van den Ham uit Hoevelaken binnenkort met zijn zelf ontworpen voetbal kinderen dichtbij én ver weg uitnodigen om mee te spelen? Julien ontwierp een bal voor de jongerenwedstrijd Maak wat je raakt! Uit de bijna tweehonderd inzendingen nomineerde de jury (onder wie FC Twentekeeper Nick Marsman) het ontwerp van Julien.

Voor de vierde editie van de jongerenwedstrijd Maak wat je raakt! hebben bijna tweehonderd kinderen van 8 tot 12 jaar een bal ontworpen. Van het winnend ontwerp wordt een echte voetbal gemaakt, waarmee de winnaar kinderen dichtbij én de weeskinderen in Matamba, Tanzania mag uitnodigen om te spelen.

Julien schreef bij zijn ontwerp: “Let’s play together. Laten we samen spelen.” Met je bal wil je kinderen uitnodigen die twee straten verder wonen. Omdat je ze niet goed kent, maar “omdat ze ook aardig zijn.”

De jury zegt over Julien’s ontwerp: “Leuk dat de kinderen elkaars handen vasthouden. Het ziet er uitnodigend uit. In het ontwerp is het mooi dat de handen en armen helemaal doorlopen van de ene helft naar de andere helft van de bal. Zo lijkt het wel een slinger van mensen die met elkaar verbonden zijn. De uitnodiging van de bal is duidelijk: kom, speel met mij! Ik wil je leren kennen! Bijzonder is dat Julien er in zijn ontwerp rekening mee heeft gehouden dat de bal ook wordt toegestuurd aan kinderen die geen Nederlands spreken.”

‘Speel mee’

Maak wat je raakt! is de jongerenwedstrijd van Het Apostolisch Genootschap. Iedere twee jaar vragen zij Nederlandse jongeren: maak iets dat laat zien wat jij echt belangrijk vindt. In deze vierde editie was de vraag: ‘Ontwerp een bal, nodig daar een ander kind mee uit om te spelen en vertel ons wie je uitnodigt en waarom’.

Onder de titel ‘Speel mee’ is de wedstrijd dit keer bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Uit de 192 inzendingen zijn er 16 genomineerd. De namen van de genomineerden zijn bekend gemaakt op de wedstrijdsite: www.maakwatjeraakt.nl Hier zijn ook de inzendingen te zien.

In eerdere edities van Maak wat je raakt! maakten jongeren filmpjes over een bijzonder verhaal in hun eigen omgeving, muntjes met gelukwensen en een parkbank. Alle ontwerpen zijn ook echt uitgevoerd. Zo staat de parkbank bij het gemeentehuis in Heemskerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie