Slordig Sparta nog niet veilig

5 april 2014 om 00:00 Sport

NIJKERK - Het contrast was groot, afgelopen zaterdagavond in Sporthal Watergoor. In de groene zone vierden de meegereisde Rapid supporters uitbundig het zojuist behaalde kampioenschap in de eerste klasse C, in het oranje kamp likte men daarentegen de wonden. Door de winst van ODO op HKC (17-11), eerder die dag zijn de Nijkerkers nog steeds niet veilig. Komend weekend moet in Ridderkerk van KCR gewonnen worden om ook volgend jaar op dit niveau te spelen. Of ODO moet zo aardig zijn om punten te verspelen.

Sparta maakte afgelopen weekend geen moment aanspraak op een puntje of meer. Rapid, de terechte kampioen in deze klasse, was weliswaar niet de eerste de beste tegenstander maar de ploeg van de Bruijne liet zich wel heel gemakkelijk naar de slachtbank leiden. Een matig schot, veel slordigheden en onderling veel "communicatiestoringen". Het zag er niet goed uit. Ook de blessure van Stefan Falkenberg, vroeg in de wedstrijd zorgde voor veel onrust. Doordat de technische staf besloot hem niet direct te wisselen speelde Sparta zelfs enige tijd met een man minder. Falkenberg kwam in het vervolg van het duel nooit meer in zijn spel en ook dat kwam de organisatie uiteraard niet ten goede.

Zo aan het einde van het seizoen kan worden vast gesteld dat Sparta gewoon tevreden moet zijn met (eventueel) lijfsbehoud in deze klasse. In alle euforie werd vorig jaar, net na het behalen van de titel in de tweede klasse, nog optimistisch geroepen dat de club een niveautje hoger zomaar mee kon gaan doen om de prijzen. Dat bleek iets te veel van het goede. Sander Motshagen, één van de bepalende spelers bij Sparta, gaf na afloop hoofdschuddend toe dat hij er soms even helemaal niets van begrijpt: ,,We kunnen echt beter dan wat we van daag hebben laten zien. Dat gaan we komend weekend laten zien ook, dit team gaat niet degraderen en ook geen P/D wedstrijden spelen. Maar dan moeten we wél uit een ander vaatje gaan tappen, meer een team zijn en minder kritisch naar elkaar zijn". Mooie woorden van de Nijkerkse aanvoerder die afgelopen zaterdag ook niet in goeden doen was. Hopelijk kan ook hij zichzelf net op tijd herpakken.

Rapid stond overigens bij rust al op een een riante voorsprong. Net na de pauze volgde nog een korte opleving van Nijkerkse zijde maar Rapid wilde "aan de haal met de schaal". En dat lukte:12-16. In Watergoor ontbrandde een kort maar heftig feestje maar daar zat men in het Sparta- kamp absoluut niet op te wachten. Hopelijk kan dáár komend weekend van de champagne genipt worden als de ploeg zich handhaaft en op kan gaan maken voor de tweede helft van de veldcompetitie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie