Nieuwe computers voor Senioren Internetcafé

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOEVELAKEN - De bezoekers en de vrijwilliger van het Senioren Internetcafé Steunpunt Welzijn Ouderen Hoevelaken, Bam Boersma, werden afgelopen donderdag aangenaam verrast door een royale gift van de onlangs opgeheven partij Lokaal Belang Hoevelaken, die het restant aan middelen doneerde aan het Internetcafé in de vorm van zeer welkome, splinternieuwe computerapparatuur.

door Gerrit Steen

Plaats van handeling was recreatiezaal 'de Kopperhof' in De Stoutenborgh op de Sportweg 25. Jenny Verbeek, consulent welzijn en mantelzorg van Sigma, heette de vertegenwoordigers van de opgeheven partij Lokaal Belang Hoevelaken, Jan de Beer en Willem de Bouter, hartelijk welkom.

Mooi computerpakket

Jan de Beer: ,,Van de ongeveer 3.000 euro die we als Lokaal Belang Hoevelaken nog in kas hadden, is 1.000 euro naar de nieuwe partij gegaan, De Lokale Partij. Tijdens onze laatste algemene ledenvergadering is besloten dat de resterende 2.000 euro naar een sociaal en maatschappelijk doel moest gaan, met meerderheid van stemmen is toen gekozen om het te bestemmen voor het Senioren Internetcafé van SWO Hoevelaken. We hebben er een mooie computerpakket van kunnen maken met onder meer een nieuwe iPad plus toetsenbordstandaard, twee fraaie Windows laptops waarvan één uitgevoerd is met een mat scherm en een flatbad scanner, alles geïnstalleerd met Office en een Norton beveiligingspakket." Willem de Bouter vult aan: ,,Na het samengaan van de PPP en Lokaal Belang is de rust in de Nijkerkse politiek teruggekeerd. Er is nu weer één echte lokale politieke partij voor de hele gemeente Nijkerk: De Lokale Partij."

Senioren Internetcafé

Iedere donderdagmorgen wordt in De Kopperhof het seniorencafé gehouden, vertelt initiatiefneemster Bam Boersma enthousiast: ,,We doen dit al vanaf oktober 2011, toen zijn we gestart na een donatie van de Lions Hoevelaken die bestond uit een desktop en een laptop. Dat ging allemaal heel voortvarend. De workshops worden goed bezocht en je ziet het nu ook, er zijn vier mensen die aansluiten bij de anderen omdat ze zelf geen laptop hebben. We zijn dus heel blij met de bijdrage van Lokaal Belang Hoevelaken."

Workshops

Ze vult aan: ,,We kunnen er met de nieuwe laptops gelijk een workshop bij maken, hoe installeren we Office op de computer, dat kunnen we nu mooi laten zien. Elke laatste donderdag van de maand geven we een workshop, de andere donderdagen begeleid ik de deelnemers. Workshops zijn thema's waar vraag naar is, zoals de opbouw van de mappenstructuur, de instellingen van de printer, een printscreen maken, een adressenbestand maken, een fotoboek opmaken, uitnodigingen verzorgen, enzovoort. Nu Windows XP er uit gaat stellen veel mensen de vraag welke computer voor hen het meest geschikt is. We hebben verschillende soorten laptops, van groot tot klein en nu ook een iPad, zodat ze alles goed kunnen vergelijken."

Betaalbaar

Bam Boersma is via een omweg in dit werk terecht gekomen: ,,Van huis uit ben ik chemisch analist, ik heb jarenlang een laboratorium gevoerd in de veevoeders. Na een reorganisatie heb ik me laten omscholen tot systeembeheerder en heb hiervoor jarenlang bij de Bovag gewerkt. Toen dat na een reorganisatie misging wilde ik iets terug te doen voor de maatschappij. Ik heb eerst in de dagopvang van de Stoutenborgh gewerkt, daarna vroegen ze of ik me wilde inzetten voor het Internetcafé. Het is prachtig om te doen en ook heel betaal baar, voor de workshop betalen de deelnemers maar 3 euro in totaal, 1 euro is voor de koffie en 2 euro voor het spaarpotje waar we de instructieboeken van betalen, het papier voor de printers, etcetera. Iedere donderdagmorgen vanaf 9.00 uur zijn de belangstellenden van harte welkom."

Foto: Willem de Bouter, Bam Boersma en Jan de Beer achter de tafel met de nieuwe apparatuur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie