Hoevelaken laat naast DSV-‘61

5 april 2014 om 00:00 Sport

Het duel tegen DSV’61 in Doornspijk is voorr Hoevelaken eigenlijk nooit echt makkelijk. Zaterdag hadden de Hoevelakers het zich makkelijk kunnen maken, maar dat lukte niet. Uiteindelijk werd pas in de slotfase de 3-3 gescoord.

Ruud Kassenaar 0-1; Gerrit Hoekert 1-1; Johan Westerink 2-1; Tom Buitink 2-2; Gerrit Hoekert 3-2; Peter van der Weerd 3-3.

Omdat de eerste twee pitsen niet beschikbaar waren, koos Hoevelaken voor een wat meer afwachtende speelstijl. Toch volgde al na vijf minuten de eerste treffer van Kassenaar. Enkele minuten later leek Van de Bunt de tweede treffer te scoren, maar de doelman redde en twee minuten later was het gelijk door Hoekert. Net voor de pauze werd het zelfs 2-1, zodat Hoevelaken een moeilijke tweede helft tegemoet ging.

Met wat meer aanvalskracht kwam Hoevelaken al snek in het tweede bedrijf op 2-2 door Tom Buitink. Niet veel daarna kwam Hoevelaken weer op achterstand na weifelend optreden van doelman Kloppenburg: 3-2. Hoevelaken zocht daarna volop de aanval ern werd in de slotfase beloond met de 3-3 van Van der Weerd.

Het puntverlies in Doornspijk had op de ranglijst gen nadelige gevolgen, omdat ook naaste concurrent Zeewolde gelijk speelde.