Alzheimer Café informeert over jurische aspecten bij ernstige ziekten

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIJKERK - Het Nijkerkse Alzheimer Café op maandag 3 maart bij Interakt Contour aan de Oranjelaan 79, besteedt aandacht aan 'Juridische aspecten'.

Wie kan wensen op medisch gebied kenbaar maken aan de behandelend aerts als iemand ernstig ziek wordt of gaat dementeren? Wie regelt het beste verpleeghuis of uitstekende particuliere zorg? Ook kunnen wensen leven om het al dan niet geven van toestemming voor het verrichten van medische behandelingen. Maar wie regelt de financiële zaken in dit soort gevallen, want mocht het nodig zijn een mentor, bewindvoerder of curator te benoemen, dan kan vooraf al worden aangegeven wie dat moet worden, of wie juist niet. Een mantelzorger bijvoorbeeld, kan zo een juridische status krijgen en op deze wijze nog meer een ontzorger zijn.

Notaris Van de Castel vertelt op maandag 3 maart in het Alzheimer Café hoe iedereen zijn of haar juridische zaken goed kan regelen en vooral hoe zij de regie over deze zaken in eigen hand kunnen houden. Tijdens dit café is er weer alle ruimte voor het stellen van vragen.

De avond is bestemd voor mensen met dementie, hun partners, familieleden of vrienden en voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.

Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Het café wordt gehouden van 19.30 tot 22.00 uur. Meer informatie: tel. 033-2474830 of www.alzheimer-nederland.nl/nwveluwe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie