Internationale Vrouwendag Hoevelaken

13 februari 2014 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN – Voor de werkgroep van Internationale Vrouwendag Hoevelaken bestaande uit Han Both, Trees Brouwer en Tineke Burger is elk jaar opnieuw op zoek naar een toepasselijk onderwerp waarin de vrouw centraal staat. Het streven is een bekende persoon te contracteren, want deze dag is inmiddels een begrip in het dorp. Han Both: ,,Wij zouden natuurlijk wel een cabaretvoorstelling willen aanbieden, maar aangezien dit nogal prijzig is, hebben we gekozen voor Marijke Kots. Zij heeft een breed aanbod aan voorstellingen, is regisseuse, actrice en schrijfster van beroep. Zij studeerde in 1992 af als dramadocente aan de Faculteit Theater van de Hogeschool Amsterdam. Ook had zij gedurende 23 jaar een eigen poppentheater. Zij geeft onder meer speltrainingen met een diversiteit aan zelf geschreven stukken. Maar ook solovoorstellingen met eigen tekst in ons land.” De avond wordt gesponsord door Kringloop Hoevelaken, Bakkerij Toebast, Jumbo en Albert Heijn.

Expositie

Om de zaal in De Haen 5 maart extra feestelijk te maken is er een aantal kunstzinnige vrouwen gevraagd werk te exposeren: Hoevelakense Vrouwen in de Kunst. “De benaderde vrouwen reageerden hartverwarmend en de zeventien deelnemers zegden spontaan hun medewerking toe. Het belooft een fraaie expositie te worden” zegt Tineke Burger.

De exposanten zijn: Marianne Korthorst, fotografie; Els Hiemstra, schilderijen (w.o. een portret naar de stijl van Andy Warhol); Annie Overkamp een object in de vrije expressie; Els Wigleven, keramiek; Ank van Rossum du Chattel, beeld; Marianne Hendriksen, beeldje ‘Vrouw in verwachting’; Minie Schreurs die ook de uitnodigingskaart ontwierp, schilderij; Nel Stam, beeld; Bea Berends (Nijkerk), textielkunst; Vera de Boer, bloemsierkunst; Nelleke van Huffelen, beeld; Coby Kool, schilderij; Truus de Haan, glasobjecten; Fonny van Raaijen, schilderij; Meike Spruitenburg, keramiek; Truus Florijn, iconen; Meta van Elk, textielkunst.

Kleurrijke producten uit India

Emax Domina importeert trendy en kleurrijke producten van diverse ontwerpers uit India. Alle producten, zoals bijvoorbeeld unieke schorten, manden, sieraden en haakwerk zijn gemaakt van afval- of gerecycled materiaal en van goede kwaliteit. Alles wordt op een verantwoorde manier gecreëerd in India, onder goede werkomstandigheden. Er is absoluut geen sprake van kinderarbeid en de werknemers krijgen een goed salaris. De opbrengst van deze verkoop op 5 maart gaat naar de Stichting Kettingreactie die kansarme vrouwen in India ondersteunt. Het is Angela Rooyakkers die zich voor de stichting inspant.

Vrouwen voor Vrede en Vrouwen van Nu

De NBvP Vrouwen van Nu is een organisatie van vrouwen met hart voor de leefomgeving in plattelands- en stedelijke gebieden. Zij willen elkaar ontmoeten, hun creativiteit ontplooien, aan hun persoonlijke ontwikkeling werken en met een krachtige stem participeren in hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen. Vrouwen van Nu, met honderden afdelingen, is aangesloten bij de Associated Country Woman of the World, de wereldbond van plattelandsvrouwen. Begrip en vriendschap tussen vrouwen overal ter wereld bevorderen en de levensstandaard verhogen is de doelstelling van deze organisatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie