Flevo dames winnen ook van Livo

6 april 2014 om 00:00 Sport

De dames wisten op voorhand dat men zuinig met de krachten om zou moeten gaan. Met maar 1 wisselspeelster zou het even doorbijten worden voordat de winst binnen gehaald zou worden.

Er werd een goede start gemaakt in de 1e periode door gelijk initiatief te tonen in de aanval. Cindy van de Ham kon een minimale voorsprong op haar tegenstandster krijgen, kreeg de bal voor haar aangespeeld, maar kon haar voorsprong niet voldoende uitbouwen om de bal op te kunnen pakken. Met een slimme stootbal wist zij de keepster toch te verrassen en de score te openen. Kort daarna wist Margrita Bolink voor haar tegenstandster te draaien en door alert reageren van haar medespeelster kreeg zij de bal en wist de bal hoog in de lucht te gooien en deze voorbij de keepster te tikken. De speelsters van Livo uit Aalten waren deze periode even verrast door de inzwemmende acties van Flevo en Miranda van de Vliert profiteerde hiervan. Zij zwom vanaf achteren in terwijl haar teamgenoten de ruimte creëerden. Simpel werd deze kans benut en was de score 0-3. Hierna kwamen er nog een paar mooie kansen, alleen de paal en lat werden even favoriet bij beide ploegen.

In de 2e periode deed Livo er wel een schepje bovenop en kregen de Nijkerkse dames het wel wat lastiger. Over en weer werden er aanvallen gespeeld maar het was Cindy van de Ham die voor Flevo als enige wist te scoren.

Na wisseling van helft halverwege de wedstrijd stonden de dames op een prettige 1-4 voorsprong. Livo kon alleen scoren uit een overtal situatie. Maar de dames uit Nijkerk waren niet voor niets helemaal naar het oosten van het land gereden. Even later kreeg Margrita Bolink kreeg de bal goed aangespeeld en wist vanuit het centrum een prima schot in de linkerbovenhoek te plaatsen.

Het slotakkoord was voor de Nijkerkerse dames. Keepster Vivian Haandrikman wist met een lange bal haar aanvalster Cindy van de Ham te bereiken. Met een snelle break gevolgd door een hard schot in de korte hoek was de winst veilig gesteld. Als kers op de taart maakte Cindy van de Ham haar 4e doelpunt van deze avond en bepaalde de eindstand op 3-7 in het voordeel van Flevo. Het team had het met elkaar weer voor elkaar gekregen.

Volgende week wacht een spannende derby in Nijkerk tegen Triton uit Putten . De uitwedstrijd in Putten werd met 2-4 gewonnen door Flevo. Bij winst verstevigt Flevo haar 3e positie in het klassement, bij verlies zal Triton deze positie kunnen overnemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie