Judoka’s Club Rebel behalen goed resultaat op internationaal toernooi in Hoogland en Slagharen.

7 april 2014 om 00:00 Sport

Dit weekend deden 11 jonge judoka’s van Club Rebel mee aan het internationale judotoernooi in Hoogland, en een judotoernooi in Slaharen. Niels Top was alleen afgereisd naar Slagharen, en wist daar een mooie 3e plaats te halen. In Hoogland verloor Wibo Langenberg nipt zijn 1e partij door een overname, de 2e won hij met een half punt (Wazari), in de 3e ronde ging hij onderuit en was uitgeschakeld. Ook Erian Makartjan verloor zijn 1e partij, waarna hij de 2e met een houdgreep won, de 3e partij verloor hij opnieuw en was daardoor uitgeschakeld. Dave Visser begon goed en won 2 partijen op rij, helaas verloor hij de 2 volgende en was uitgeschakeld. Tigo Renes verloor onnodig zijn 1e partij en werd daardoor doorverwezen naar de verliezers ronde, waarbij hij maximaal 3e kon worden. Daar ging hij dan ook vol voor en liet de één naar de andere mooie ippon zien, en werd verdiend 3e. Jasper had het moeilijk vandaag en verloor 2 partijen op rij, waardoor hij was uitgeschakeld. Jon Kamphuijs won de 1e ronde en verloor de 2e, daarna kwam hij goed door de 3e en 4e ronde en mocht in de kleine finale strijden om het brons, helaas werd deze verloren en werd zo 5e. Zijn broer Sid had een wat mindere dag, hij won weliswaar de 1e partij, maar ging in de 2e en 3e ronde onderuit. Elena Renes Won 3 van haar 4 partijen werd knap 2e. Ook Luc van de Scheur werd 2e, hij wist in de voorrondes alle partijen op rij te winnen, en kwam hierdoor in de finale, deze werd helaas verloren. Ares Makartjan was de beste judoka van de dag, Hij liet uitstekend judo zien tegen veel oudere judoka’s en haalde de finale, helaas werd deze verloren, maar een zeer knappe 2e plaats. Joey Rootselaar keek terug op een succesvolle dag.