Ruim zestig vaders bij Vaderavond Daltonschool Corlaer

3 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Daltonschool Corlaer ontving op maandag 27 januari ruim zestig vaders van leerlingen in het kader van hun Vaderavond. De avond werd georganiseerd in samenwerking met Stichting Actief Ouderschap. Het doel was vaders bewust te maken van hun rol bij de ontwikkeling van hun kind. Door middel van een mini-college 'Talenten van vaders', informatie over actief vaderschap en veel discussies met elkaar werd het een actieve en geslaagde avond die voor herhaling vatbaar is.

,,Onderwijs en opvoeding lijkt een vrouwenzaak te zijn geworden. Ook op onze school is er maar één man, de conciërge", vertelt Liesbeth Kranenburg, directeur van Daltonschool Corlaer. Recent onderzoek wijst uit dat de rol van vaders bij opvoeding en onderwijs enorm belangrijk is. Kinderen doen het beter als vaders actief betrokken zijn bij school en hierbij bewust hun talenten inzetten. ,,Dat is de reden voor de organisatie van de Vaderavond in samenwerking met Stichting Actief Ouderschap. Het stimuleren van actief vaderschap past ook goed bij daltonpijlers als bijvoorbeeld samenwerking, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid", aldus Liesbeth Kranenburg.

Daltononderwijs

Daltonschool Corlaer is de enige daltonschool in de gemeente Nijkerk. Uitgangspunten van het hedendaags daltononderwijs zijn de drie pijlers: vrijheid in gebondenheid, samenwerken en zelfstandigheid. Voor meer informatie over daltononderwijs en Daltonschool Corlaer: www.daltonschoolcorlaer.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie