Domicilie taxeert bij mensen thuis

31 januari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Begin maart organiseert Domicilie Nijkerk, op donderdag en vrijdag de hele dag en zaterdagochtend, een taxatie bij de mensen thuis.

door Maureen van Goethem

Marijn Timmer: ,,Wij gaan inderdaad begin maart, donderdag, vrijdag en zaterdagochtend, vrijblijvend bij de mensen thuis een taxatie doen. Het is een beknopte taxatie, een kort en bondig taxatierapport dat iemand die wil verhuizen of plannen in die richting heeft of helemaal nog niet weet wat er mogelijk is, kan helpen een keuze te maken.",,Wij willen niet alleen een waardebepaling van een huis doen, maar ook laten zien wat belangstellenden financieel aan middelen hebben,'' vult Gerrit Schipper aan.

Mede daarom is Jan Bouwman van VeHaPe Advies er even bij komen zitten. Hij is de aangewezen persoon om alles te vertellen over verzekeringen, hypotheken, voorzieningen voor de oude dag en (bank)sparen. ,,Het is handig dat wij onder één dak zitten. Als iemand een huis wil kopen, heeft iemand behoefte aan betrouwbaar advies, zowel van de makelaar als van de adviseur.''

Bouwman: ,,Sinds 1 januari 2013 leggen wij een factuur neer in plaats van dat wij commissie ontvangen. Mensen moeten daar nog steeds aan wennen. Die samenwerking, dat begint steeds meer en beter van de grond te komen. Steeds meer mensen weten de weg hier naar toe te vinden. Het is simpel te vragen wat de mogelijkheden zijn. Dan weet iedereen eigenlijk iets meer, de makelaars hebben er niets aan als er mensen komen die niets kunnen, en dat vinden de mensen zelf uiteraard ook niet prettig. Hebben ze een mooie woning op het oog, maar kunnen het niet betalen.''

Tijdens de taxatie-afspraak wordt er gelet op de ligging, de staat, gewildheid, het onderhoud van de woning. ,,Je kunt nog zo'n mooie woning hebben, maar als het niet courant is, dan moet er wel een markt voor wezen", aldus Timmer. ,,We bekijken ook de doelgroep. Daar hangen wij een waardeoordeel aan. Het rapport wordt netjes uitgewerkt en er wordt op papier bevestigd wat er besproken is. En eventuele vragen die daar uit komen, gaan we netjes beantwoorden. Eventueel zijn daarna nog vervolgstappen mogelijk.''

,,Hier tegenover komen er een aantal te bouwen appartementen en huizen. Ik kan me voorstellen dat mensen zich afvragen: Is dat wat voor mij? Wil men meer informatie over een bijpassende hypotheek dan is dit een uitgelezen kans", zegt Schipper.

De vrijblijvende taxatie is alleen mogelijk voor wie een afspraak maakt. Timmer: ,,Dat is bij de mensen thuis. Geïnteresseerden kunnen ook hier naar toe komen, maar we willen natuurlijk een beeld van het huis zelf.'' Aanmelden kan via tel. 033-2000181 of nijkerk@domicilie.nl.

Domicilie Makelaars, www.domicilie.nl/nijkerk, tel. 033-2000181, VeHaPe Advies: www.vehape.nl, tel. 033-2463215, Molenweg 1, 3862 CZ Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie