20 januari 2014 om 00:00 Nieuws

Zie de bijlage.

M.vr.gr.

Annelies Blankestijn

G.V. DOTO Nijkerkerveen

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

GOEDE START DOTO TURNSTERS BIJ TURNWEDSTRIJD 5E DIVISIE

Afgelopen zaterdag vond in Lelystad de eerste plaatsingswedstrijd plaats voor de turnsters die dit seizoen uitkomen in de 5e divisie damesturnen. Van DOTO Nijkerkerveen waren er 10 turnsters afgereisd naar sporthal De Rietlanden voor hun eerste ronde van het wedstrijdseizoen.

Mika van de Waerdt, Wendy Rijnders, Thalia Zwart, Melissa Hijwegen en Annika van Donselaar kwamen uit in de leeftijdscategorie pupil 2 in het D2 niveau.

De meisjes die uitkomen in dit niveau turnen al hun oefeningen volgens voorgeschreven oefenstof waar er dit keer door de turnbond is gekozen voor meer ballet en choreografie op de toestellen vloer en evenwichtsbalk.

Het vijftal liet zich van hun beste kant zien, maar hadden hier en daar best wat moeite met de oefeningen. Vooral op evenwichtsbalk hadden de meisjes moeite om zich staande te houden met de acrobatische onderdelen zoals de radslag, handstand en koprol.

Wendy Rijnders behaalde de 27e plaats, Annika van Donselaar werd 21e, Melissa Hijwegen werd 19e, Thalia Zwart werd 15e en Mika van de Waerdt kwam als beste uit de bus, zij behaalde de 12e plek.

In de categorie pupil 1 D2 kwamen Noor van de Pol en Lotte Blom in actie. Het tweetal was goed in vorm. Beide meisjes hadden een goede start bij de brug ongelijk, Lotte Blom werd 9e op dit toestel en Noor wist meteen een 3e plaats te bemachtigen. Bij de evenwichtsbalk had Lotte nogal moeite zich staande te houden en viel maar liefst drie keer van de balk. Noor turnde een keurige oefening maar ook zij viel één keer van de balk met de koprol. Op vloer herstelden Lotte en Noor zich goed en lieten keurige oefeningen zien. Lotte werd zelfs 3e en Noor werd 5e. Op sprong blonk Lotte uit, zij liet een perfecte handstandplatvallen zien op een verhoogd vlak en was dan ook de allerbeste op dit toestel.

Lotte Blom behaalde uiteindelijk de 12e plaats. Noor van de Pol werd maar liefst 5e in het totaal klassement.

Vera Schotsman en Chantal Melissen kwamen dit jaar voor het eerst uit in de keuze oefenstof en turnden beide mee in de categorie jeugd. Chantal ging zeer goed van start met haar vrije oefening op muziek. Met het inturnen lukte de salto voorover nog niet goed en er werd door de trainsters gekozen om dit onderdeel te vervangen voor een wat makkelijker acrobatisch element. Dit bleek een goede beslissing te zijn geweest. Chantal werd meteen kampioen op dit toestel. Ook Vera turnde een keurige oefening op vrolijke muziek van Pippi Langkous, score 10.850 punten.

Ondanks dat de sprong over de pegasus niet supergoed werd uitgevoerd door beide meisjes, wisten zij beiden toch bij de beste vijf te eindigen op dit toestel. Bij de brug was Vera de beste van de twee, zij turnde een keurige oefening en kreeg 11.100 punten. Chantal turnde een keurige oefening op de evenwichtsbalk en werd 6e op dit toestel.

Vera Schotsman behaalde in het eindklassement een 8e plaats. Chantal Melissen greep net naast het eremetaal, zij werd 4e.

Noa Weeber kwam als enige DOTO turnster in actie bij de categorie junioren. Ook zij turnt mee met de keuze oefenstof volgens een nieuw supplement F. Bij de keuze supplementen moet er wel aan diverse samenstellingseisen worden voldaan, maar alle oefeningen mogen verder worden uitgevoerd naar keuze. Noa opende haar wedstrijd sterk bij de evenwichtsbalk en werd meteen 4e. Bij de vrije oefening kreeg Noa een totale `black out` en wist voor een groot gedeelte haar oefening niet meer. Gelukkig wist zij zich op tijd te herstellen en turnde datgene wat uitgevoerd moest worden. Daarna herstelde Noa zich uitstekend bij de sprong en werd opnieuw heel sterk 3e met een hele goede handstandoverslag. Op de brug turnde Noa een sterke oefening, helaas kon Noa de vereiste kip nog niet, wat haar dan ook een halve punt scheelt. In totaal behaalde Noa Weeber toch nog een keurige 7e plaats.

Op 8 maart a.s. zal de tweede voorrondewedstrijd plaatsvinden in Beekbergen. Dan zal bekend worden wie van de DOTO turnsters zich zal plaatsen voor de grote Regiofinale van district Oost.

Een klein deel van bovengenoemde turnsters staat al met één been in deze finale, want een plaatsje bij de beste 5 is vereist !

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie