Slordig sparta verliest weer

20 januari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De korfballers van FIKS hadden afgelopen zaterdagavond in sporthal De Cuyl in Oegstgeest aan een kwartier genoeg om de dadendrang van Sparta Nijkerk de kop in te drukken. In de eerste vijftien minuten na de pauze sloegen de Zuid-Hollanders een gat van 5 punten, genoeg om het heft definitief in handen te houden.

In het eerste bedrijf wist de ploeg van trainer Daniël de Bruijne steeds nog wel aan te klampen en goed in het wiel te blijven van FIKS. Steeds weer kwamen de Nijkerkers terug tot op zo'n 2 punten maar nooit kwam het team helemaal langszij. Aanvoerder Sander Motshagen: ,,Er gaan bij ons uiteindelijk te veel dingen mis. Relatief simpele zaken als passing lopen gewoon niet. Ja, dan kom je natuurlijk ook niet aan echte kansen toe. De laatste weken is dat vaker het geval en daarmee is wel duidelijk geworden dat wij ons vizier volop moeten richten op de twee ploegen onder ons, HKC en ODO. Die gaan we allebei nog een keer treffen en zij spelen ook nog eens een keer tegen elkaar. Voor een beetje lucht zouden we weer gewoon eens een keer een goeie overwinning neer moeten zetten maar dan moet het wel beter dan afgelopen zaterdag." Zo veel is wel duidelijk. Sparta had minsten 2 punten moeten halen uit de laatste 3 wedstrijden maar de ploeg haalde helemaal niets. Zeker tegen directe concurrenten werd in het Nijkerkse kamp gerekend met meer. In de duels tegen die clubs (Fortis en deze wedstrijd dus) stond de ploeg er al niet, ook zaterdag schoot Sparta simpelweg te kort. Via een ruststand van 11-8 liep de thuisploeg door naar 17-12. Het venijnige eindsprintje gaf de einduitslag (21-19) toch nog een enigszins draaglijke aanblik maar het leverde, zoals gezegd, niets op.

Motshagen nog eens: ,,Het lijkt erop dat, áls we eenmaal in het veld staan, we moeite hebben met het nakomen van de gemaakte afspraken. De automatismen lijken ook een beetje weg. Dat is best begrijpelijk, we staan om allerlei redenen nog wel een in een andere samenstelling in het veld, dat komt de vastigheid niet ten goede. Ik voel soms ook dat ik niet lekker in mijn spel kom. Ik weet dat ik óók moet coachen als vakleider en aanvoerder maar dat gaat lastiger als je zelf niet in goeden doen bent." De Nijkerkse aanvoerder haastte zich om te stellen dat de spelersgroep de hand volledig in eigen boezem moet steken: ,,Daniël mag dan besloten hebben om Sparta aan het einde van het seizoen te verlaten, hij is nog net zo gemotiveerd als 2 jaar geleden. Trainer en spelersgroep blijven prima met elkaar in gesprek, hij laat ons alle ruimte om ook onze eigen inbreng ter tafel te brengen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie