Warm lopen in Politieke Café voor gemeenteraadsverkiezingen

15 januari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Nijkerkers kunnen met Nijkerkse politici in discussie tijdens een tweetal debatten in de bibliotheek in Nijkerk op dinsdag 28 januari en op woensdag 26 februari. De bibliotheek wordt voor die gelegenheid omgetoverd in een politiek café.

Op dinsdag 28 januari gaat over zorg en welzijn. Op dat terrein verandert de komende jaren heel wat en heel veel taken komen bij de gemeente te liggen. Maar voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp krijgt de gemeente maar 60 procent van het geld dat daar nu voor wordt uitgegeven. Er moet dus worden bezuinigd op de huishoudelijke hulp. Wat betekent dat voor inwoners van Nijkerk? Hoe zien de politici dat? Het thema wordt ingeleid door mensen, die uit eigen ervaring hun verhaal vertellen over de (mantelzorg) en over de jeugdzorg.

Op woensdag 26 februari komen bezuinigingen aan bod. Er komen veel meer taken naar de gemeente, maar er is tegelijk veel minder geld beschikbaar. Hoe denken de lokale politici dat op te lossen? Waar en bij wie gaat het in Nijkerk de komende jaren pijn doen? Nieuwsgierig? Kom dan meepraten en leg het vuur na aan de schenen van de politici in Nijkerk.

De bibliotheek wordt op de debatavonden veranderd in een café en Nijkerker Ben Nitrauw zal het debat in goede banen leiden. Het café gaat om 19.30 uur open, het debat begint om 20.00 uur. Omroep Nijkerk zendt het debat rechtstreeks op de radio uit. Nijkerk.nieuws.nl legt het op video vast en zal de beelden op internet zetten en uiteraard maakt ook de Stad Nijkerk uitgebreid verslag van de debatten. De lokale journalisten Ely Hackmann en Henk Brinkman zullen ook een duit in het zakje doen en prikkelende vragen stellen aan de lijsttrekkers.

Inwoners kunnen het gesprek nu al op social media beginnen. Dat kan via facebook https://www.facebook.com/pages/Bibliotheek-Nijkerk-Hoevelaken/220914361308267 of via twitter. Gebruik daarvoor de hashtag #pcnijkerk

Voor meer informatie: www.nijkerk.nieuws.nl/gemeeteraadsverkiezingen-2014, www.destadnijkerk.nl/lokaal/verkiezingen en opwww.bibliotheeknijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie