Burgers denken mee over bezuinigingen

27 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op 10 december is in de gemeente Nijkerk een initiatief gestart om ideeën over bezuinigingen te verzamelen. Burgers, maar ook organisaties kunnen meedenken over hoe de gemeente na 2014 besparingen kan bereiken.

Een week na het openstellen van een speciale website, bereikbaar via www.nijkerk.eu, zijn de eerste tientallen ideeën binnengestroomd. Het initiatief laat zien dat burgers op een creatieve manier meedenken over uiteenlopende taken van de gemeente. Er zijn ideeën ingediend over onder andere: onderhoud van de openbare ruimte, parkeren, energiegebruik, arbeidsparticipatie, zelfredzaamheid, vergunningenbeleid en kostenbesparingen aan gemeentelijke zijde. Sommige ideeën besparen enkele duizenden euro’s, maar er zijn ook ideeën bij die ook op langere termijn forse besparingen opleveren.

Burgers en organisaties kunnen nog tot en met 10 januari via www.nijkerk.eu meedoen en bezuinigingsideeën indienen. Alle binnengekomen ideeën worden beoordeeld op uitvoerbaarheid en de hoeveelheid geld die kan worden bespaard. Op basis van deze beoordeling wordt een lijst met bezuinigingsmogelijkheden opgesteld. Het uiteindelijke doel is om een compleet overzicht van bezuinigingsmogelijkheden te hebben, waarmee het nieuwe college na de verkiezingen op 19 maart 2014 aan de slag kan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie