17 december 2013 om 00:00 Nieuws

Bij deze

groeten,

--

Rob Schoon

Schoon Schrijven

tel: 06 - 2268 7173

e-mail: schoonschrijven@gmail.com

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Grote ontlading bij Sparta Nijkerk na winst op Ajax

NIJKERK – Groot was de ontlading binnen en buiten de lijnen zaterdag op De Ebbenhorst. Frank Tervoert had zojuist zijn Sparta Nijkerk naar een 2-1 overwinning op Ajax gekopt. Daarmee gaan de Nijkerkers met een voorsprong van zeven punten als koploper de winterstop in.

“Normaal heb ik nooit last van zenuwen, maar zaterdag was ik wel gespannen,” vertelde Wouter van der Molen. “Langs de kant kan je niets doen, dus daar zal het wel door komen.” Het was een bittere pil voor Van der Molen dat hij het duel tegen zijn ex-ploeg Ajax niet mocht spelen. “Ik keek uit naar dit duel, ook omdat ik nog contact heb met enkele spelers. Helaas kreeg ik vorige week een gele kaart, waardoor ik geschorst was.”

Vanaf de kant zag Van der Molen dat zijn huidige ploeggenoten het heft stevig in handen nemen in de eerste helft. “We begonnen sterk en fel en eigenlijk had Ajax nauwelijks een antwoord op ons aanvalsspel. Dat leidde tot redelijk wat mogelijkheden, maar niet tot een treffer.” De Spartanen zagen een schot van Guido de Graaf op de paal belanden en twee keer werd een bal van Frank Tervoert van de lijn gehaald.

“Gelukkig kwam de beloning voor het goede spel net voor rust,” aldus Van der Molen. “Daarmee ga je toch lekkerder de pauze in.” Frank Tervoert kijkt terug hoe hij Sparta Nijkerk op 1-0 zette: “Joost Heerschop ging goed door over de rechterkant en gaf voor. De enige kans die ik had, was een omhaal en die lukte helemaal. Scoren is altijd mooi, maar op deze wijze wel extra leuk.”

Na de pauze namen de Amsterdammers meer en meer het initiatief. Van der Molen zag zijn ploeggenoten twijfelen. “Het leek alsof de ploeg niet kon kiezen tussen volop doorgaan of de voorsprong koesteren. Daarbij had Ajax verdedigend de zaakjes beter op orde. Zij kregen meer ruimte en ze kunnen natuurlijk gewoon goed voetballen.”

Zonder veel kansen te krijgen, was er de constante dreiging van Ajax, die twintig minuten voor tijd een treffer opleverde. Spits Dennis Kaars vertrok op het randje van buitenspel en schoot beheerst de gelijkmaker binnen. “Ja, toen werd het toch extra billen knijpen,” vond Van der Molen. “De 1-2 was immers dichterbij dan de 2-1. Maar toch konden we nog aanzetten voor een slotoffensief."

In dat offensief was Sparta Nijkerk een stuk efficiënter dan in der eerste helft. Via de vleugels werd de aanval gezocht en dat leverde een vrije trap op. Sebastian van der Kammen draaide hem in en Frank Tervoert kopte hem feilloos in: 2-1. “Het leek wel of Nijkerk ontplofte,” reageerde Van der Molen. De ontlading bij de meesten van de bijna 1500 toeschouwers was inderdaad groot, maar ook binnen de lijnen.

Tervoert was als doelpuntenmaker het middelpunt: “Dit zijn wel ontknopingen waar je van droomt. Twee keer een mooie goal scoren, die ook nog heel belangrijk zijn. Dat hebben we met zijn allen wel even gevierd.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie