Plan voor Lidl bij de Havenaer

11 december 2013 om 00:00 Nieuws

Wethouder René Windhouwer nuanceert die stellingname. ,,Het overleg dat wordt gevoerd bestaat uit het indienen van een bouwaanvraag. Die moeten we toetsen." Volgens Windhouwer komt de Lidl in het deel waar al in mei 2012 raadsbreed een bestemmingsplan voor is vastgesteld. Dat moet dan ongeveer op het terrein zijn, waar nu meubelgalerie De Havenpoort is gevestigd. Windhouwer: ,,Het past in het bestemmingsplan. Op planologische gronden kunnen we dit plan niet tegenhouden. Wij wilden meewerken aan het concept Home & Lifestyle als aanvulling op het centrum. Maar Home & Lifestyle is geen planologisch begrip. Nu blijkt tot ieders verrassing de heer Van Doggenaar een supermarkt wil vestigen. Jammer."

NIJKERK - Bert van Doggenaar wil een Lidl-supermarkt op het terrein bij de Havenaer. Hij zegt daarover in gesprek te zijn met de gemeente.

Nu ligt een plan voor om ook bebouwing mogelijk te maken op het deel waar Van Doggenaar eerder Huis Hulkestijn liet slopen. In dat voorstel is detailhandel toegestaan, maar de verkoop van levensmiddelen is daar uitgesloten.

De andere ondernemers met supermarkten zijn laaiend over de bouwaanvraag. Gerard van den Tweel was niet voor commentaar bereikbaar, maar liet enkele maanden geleden al weten dat er veel te veel supermarktketens in Nijkerk zijn en dat hij een verhuizing van de Jumbo naar de Oosterpoort zou toejuichen. Apriscodirecteur Harold Beugelink noemt de bouwaanvraag schandalig. ,,Wij zijn 17 jaar bezig om het project Oosterpoort in Nijkerk neer te zetten. Met heel veel gehakketak. Ook over het aantal vierkante meters supermarkt. En nu komt er dan ineens, out of the blue en wat mij betreft stiekem, een bouwaanvraag voor de Lidl." Samen met de Nijkerkse Ondernemersvereniging en supermarktketens Jumbo en Dirk van den Broek gaat hij de strijd aan tegen de bouwplannen. Volgens Beugelink is de bouwaanvraag in strijd met provinciaal en gemeentelijk beleid. In een uitgebreide brief aan de gemeenteraad, waarvan deze krant ook beschikt, heeft hij zijn bezwaren toegelicht. Volgende week komt de Stad Nijkerk daarop terug. Woordvoerder Hans-Peter Wijnstok van de Boni heeft nog geen uitgesproken reactie, maar zegt wel dat een supermarkt buiten het centrum in strijd lijkt met alle beleidsregels van de gemeente. ,,Het rondje Nijkerk komt wel onder druk te staan." Ook heeft hij het gevoel dat de spelregels tijdens het spel worden veranderd. ,,Voor sterke concurrentie zijn wij niet bang, maar het speelveld moet wel gelijk zijn."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie