'Met goed gevoel de winterstop in'

10 december 2013 om 00:00 Nieuws

Na de eerste negen duels steeds deel uit te hebben gemaakt van de basiself van NSC, moet Van Dijk het de laatste weken doen met een plaats op de bank. ,,Dat is natuurlijk erg balen, want iedereen wil graag spelen. Maar de trainer beslist en ik kan niet anders dan mijn uiterste best doen tijdens trainingen en bij de invalbeurten."

NIJKERK - Na enkele mindere resultaten boekte NSC zaterdag een 3-0 overwinning tegen Zutphen. Dat geeft vertrouwen voor het komende duel tegen Nunspeet. ,,Die westrijd is belangrijk om bij te blijven bij de overige topploegen," stelt spits Douwe van Dijk.

De afgelopen duels verliepen niet succesvol voor NSC, wat Van Dijk geen goed gevoel gaf. ,,Ondanks dat je geen basisspeler bent, wil je natuurlijk wel dat de ploeg wint. We doen het met zijn allen, alleen is mijn rol nu even wat kleiner. Als de trainer me weer nodig denkt te hebben, zal ik er staan." In de winstpartij tegen Zutphen was er zelfs geen invalbeurt. ,,Dat was wel een compleet nieuwe ervaring, dat heb ik al heel erg lang niet meer meegemaakt. Dat kwam ook doordat er achterin nogal wat wissels nodig waren door blessures." Na een succesvol verlopen eerste periode koos trainer Wim Kroes voor een andere invulling van de aanval, wat ten koste ging van de basisplaats van Van Dijk. ,,In eerste instantie had de verandering weinig succes. Zaterdag deden we het weer iets anders en dat bleek wel een succes. Die opzet zullen we tegen Nunspeet waarschijnlijk ook volgen."

Douwe van Dijk kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor de geelblauwen uit Nunspeet, de tegenstander van NSC komende zaterdag. ,,Dat is toch een meer speciale wedstrijden dan de andere, al gaat het gewoon om drie punten. Ik wil daar graag bij zijn, dus zal me optimaal inzetten om de trainer te overtuigen. Hopelijk gaat dat al lukken voor komende zaterdag. Na mijn eerste periode van vier jaar bij NSC en een jaartje DOVO, heb ik bij Nunspeet toch twee mooie seizoen meegemaakt bij een leuke vereniging."

Voor NSC is de wedstrijd belangrijk om de aansluiting bij de concurrenten te behouden. ,,Door ons puntverlies hebben we een voorsprong van drie punten inmiddels verspeeld en dit is veranderd in een achterstand van drie punten. Nunspeet staat één punt boven ons, dus we kunnen met winst tenminste één plaats stijgen."

Na het duel van komende zaterdag heeft NSC de helft van de competitie erop zitten en start de winterstop. ,,Er is een aantal ploegen die gaan strijden om het kampioenschap, waar wij er zeker één van zijn. Door zaterdag te winnen, blijven we goed meedoen en gaan we met een goed gevoel de winterstop in. Als we verliezen, wat ik overigens niet verwacht, moeten we in de achtervolging."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie