2 december 2013 om 00:00 Nieuws

Reconstructie Koninginneweg Hoevelaken

Veel inwoners en Bedrijven in Hoevelaken zijn verontwaardigd over de gebrekkige informatie en de manier van het aangeven van alternatieve routes om het dorp in of uit te komen tijdens de omvangrijke reconstructie en onderhoudswerken aan de Koninginneweg en de veel te lange duur van het werk. Dat het niet eenvoudig is het verkeer om te leiden en handig het dorp in of uit te laten rijden is duidelijk, maar over de manier waarop het door de gemeente en de aannemer is geregeld en gecommuniceerd zijn wij zeer ontevreden.

Veel bewoners zijn aangesproken door mensen “van buiten” die in Hoevelaken waren verdwaald en er niet “uit konden komen”. Niemand kon geloven dat de aangegeven omrij-route via Terschuur en de afslag Barneveld A1, die op een omweg van bijna 30 km neerkomt, de enige of beste mogelijkheid was om het dorp te verlaten. Het gevolg was veel gezoek, boosheid, het overtreden van verkeersregels en het negeren van de aanwijzingen van de verkeersleiders. Soms werd het zelfs gevaarlijk.

Bekeurd op de Koedijkerweg??

Hoevelakeners wisten ook dat er betere alternatieven waren en gebruikten die zelf. Velen hebben de Koedijkerweg gebruikt en aanbevolen om het dorp te verlaten wanneer hun om advies gevraagd werd.

Echter op vrijdagochtend 22 november was ook de Koedijkerweg , in beide richtingen, afgesloten. Dat was zo omdat daar een talud was bezweken en er een noodreparatie moest worden uitgevoerd zoals bleek bij navraag bij gemeente Amersfoort. Wij (Stichting Hoevelaken Bereikbaar en Leefbaar) hebben gehoord dat er die dag ook nog een flink aantal mensen bekeurd zijn, omdat zij toch op de Koedijkerweg reden. De weg was officieel afgesloten van 09.00 tot 14.00 u en was daarna weer open gesteld, zo is ons door Amersfoort meegedeeld.

Als u dus op de Koedijkerweg op een andere datum of tijd bekeurd bent dan is dat niet correct. De woordvoerder van Verkeerspolitie M. Nederland heeft ons uitgelegd dat u in dat geval bezwaar kunt maken tegen de bekeuring en dat uw geval dan zal worden onderzocht. De politie kon (wilde?) zelf niet uitzoeken hoe het precies was gegaan.

Ook het Hoevelakense bedrijfsleven heeft flink last gehad van deze problemen en heeft dat duidelijk laten merken aan de gemeente, zo deelde men ons mee.

Jan Lobeek,

Secretaris Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie