Prijsuitreiking beste duurzame idee van Nijkerk

29 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op dinsdag 10 december is het zo ver: de prijsuitreiking van het beste duurzame idee van Nijkerk. Welke ideeën hebben de meeste stemmen gekregen van de bezoekers van WijNijkerk.nl?

Nijkerkers, Hoevelakers of Nijkerkerveners met een goed of origineel duurzaam idee doen mee aan de verkiezing via www.WijNijkerk.nl, hét Nijkerkse platform voor duurzaamheid. Er is al veel gestemd en bezoekers van de website kunnen nog stemmen tot 6 december.

Wie gaat er winnen? De nummers 1, 2 en 3 in de strijd zijn nu: 'Ontdektuin' de Hoeksteen, openen 't Streekwinkeltje en het Energieproject basisscholen. Spannende vierde is 'Samenvoorzienend erfwonen'. Maar er mag ook gestemd worden op een participatie in zonnepanelen, plastic inzamelen, een buurtmoestuin, multivat, een wind- of energiecoöperatie, waterzuiverende gracht of het beter inregelen van radiatoren.

Op 10 december is er een feestelijke prijsuitreiking bij Kringloop Goed Bezig. Wethouder René Windhouwer zal de prijswinnaars bekendmaken. Drie winnaars krijgen inhoudelijke ondersteuning bij de uitvoering van hun idee. Ieder winnend idee krijgt een cocreatie-sessie waarin een team van locale experts het idee de wind in de zeilen geeft. Daarnaast wint dit plan coaching door Nijkerkse ondernemers. Voor het beste idee is er ook een geldprijs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie