12 november 2013 om 00:00 Nieuws

'Het was een werkdag als vele andere’

NIJKERK – Het streekduel tussen Sparta Nijkerk en SDC Putten eindigde zaterdag in een 3-3 gelijkspel. Een vermakelijk duel met veel doelpunten kende daarmee geen winnaar. Bestuurslid van Sparta Nijkerk én medewerker op het gemeentehuis van Putten Evert Buitenhuis kan er mee leven. “Sommige collega’s beginnen er wel over, maar in het algemeen was het vrij rustig.”

De spelers, begeleiding en supporters van SDC Putten voelden zich zaterdag de morele winnaar na de puntendeling. Het verschil op de ranglijst én de late gelijkmaker waren daar waarschijnlijk de oorzaak van. Buitenhuis vond het prima. “Als toeschouwer heb ik totaal geen invloed op het spel. Me ernstig druk maken over een uitslag doe ik dus al tijden niet meer, zelfs niet tegen Putten. Qua ranglijst deden zowel Sparta Nijkerk als SDC Putten geen beste zaken.”

Buitenhuis doelt daarmee op het slinken van de voorsprong van Sparta Nijkerk aan de top, maar tevens dat SDCP door twee ploegen werd gepasseerd en ook SDV Barneveld zag naderen. “De competitie duurt nog lang. Dit soort duels zijn wel leuk vanwege de drukte erom heen en de vele aanwezige bekenden. Als Putten had gewonnen, had ik maandag waarschijnlijk veel collega’s op bezoek gehad. Nu was het gewoon rustig.”

Beide ploegen hadden ook zomaar kunnen winnen. In de eerste helft kreeg SDC Putten de grootste kansen op een voorsprong, maar Kevin Rijnvis en zijn verdedigers wisten de bal steeds genoeg te keren. Toen namen de Nijkerkers ineens de leiding door een bekeken schot van Guido de Graaf. Waar SDCP het betere van het spel had, ging Sparta Nijkerk met een 1-0 de rust in.

De tweede helft wilde SDCP snel op zoek naar de gelijkmaker, maar weer scoorden de, inmiddels beter spelende, Nijkerkers en verdubbelden de voorsprong tot 2-0 door Sefanja Davids. Daarna waren er enkele grote mogelijkheden om het duel te beslissen, volgens Buitenhuis. “Als Tarik Tissoudali even later de 3-0 erin legt, is het over en uit. Nu bleef het risico op een wederopstanding van SDC Putten. Ze bleven nu geloven in een goed resultaa”t en gingen ervoor.”

En dat gebeurde, want halverwege de tweede helft kwamen de Puttenaren terug tot 2-2. Eerst benutte Richard Gooijer een penalty en even later scoorde Olivier Pilon. De Nijkerkers waren aangeslagen, maar Tim Krux zette de thuisploeg vlak voor tijd weer op voorsprong. “Tja, dan gaat de gelijkmaker er toch nog in en eindigt het op 3-3. Jammer, maar je moet het gewoon accepteren. Als je objectief kijkt, is een gelijkspel ook wel de terechte einduitslag.

Waar de Puttenaren het gelijke spel als winst vierden, waren de Spartanen teleurgesteld. “We hebben het altijd lastig tegen SDC Putten,” weet Buitenhuis. “Als we aan het eind van de competitie nog steeds op dezelfde plaats staan, ben ik echter tevreden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie