11 november 2013 om 00:00 Nieuws

Beste redactie / relatie,

Hierbij ontvangt u ter publicatie / informatie het persbericht:

Binnen een maand 6 huurwoningen verkocht

Geslaagd Starterscafé en Open Huizendag

Hartelijk bedankt!

Met vriendelijke groet,

Daniëlle Jansen

Woningstichting Nijkerk

Communicatieadviseur

Contactgegevens:

Bezoekadres: Van 't Hoffstraat 40, 3863 AX Nijkerk

Postadres: Postbus 98, 3860 AB Nijkerk

K.v.K. Amersfoort: Nr. 41042105

E-mail: d.jansen@wsnijkerk.nl <mailto:d.jansen@wsnijkerk.nl>

Telefoon: 033-2477403

Aanwezig: maandag, dinsdagochtend en donderdag.

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

*** P E R S B E R I C H T ***

Binnen een maand 6 voormalige huurwoningen verkocht

Geslaagd Starterscafé en Open Huizendag

Nijkerk, 11 november 2013 – Tijdens de NVM Open Huizendag van 5 oktober stelde Woningstichting Nijkerk (WSN) 8 voormalige huurwoningen uit de woningetalage open voor geïnteresseerde kopers. Enkele dagen hiervoor hielden de woningcorporatie en de gemeente Nijkerk voor de tweede keer een Starterscafé. De organisatie van twee evenementen voor koopstarters in één week, blijkt succesvol: een maand later hebben 6 kopers een voorlopig koopcontract kunnen tekenen.

Dat er nog steeds behoefte is aan informatie voor koopstarters op de woningmarkt, bleek wel uit het aantal geïnteresseerden dat het Starterscafé bezocht. Op donderdagavond 3 oktober kwamen zo’n vijftig starters naar het Starterscafé in restaurant Den Volle Buick. Onder het genot van een drankje stelden zij hun vragen aan de aanwezige makelaars, hypotheekadviseurs, notaris, gemeente Nijkerk en WSN. Veel vragen waren er over de diverse financieringsmogelijkheden. WSN promoot voor het tweede jaar de Starters Renteregeling, waarmee het voor starters mogelijk is om onder aantrekkelijke voorwaarden een voormalige huurwoning te kopen. Met de Starters Renteregeling is het mogelijk om met een inkomen van ? 31.000,- al een woning van ? 171.000,- te kopen. Dat komt doordat, afhankelijk van het inkomen van de koper, 20% van de hypotheekrente wordt voorgeschoten door WSN. Bij voldoende inkomen worden na 10 jaar deze voorschotten stopgezet. Terugbetaling vindt plaats bij verkoop van de woning. Deze regeling bevordert de doorstroming op de woningmarkt.

Ook de NVM Open Huizendag op zaterdag 5 oktober bleek voor WSN geslaagd. Veel interesse was er voor de appartementen aan de Vuurdoornlaan, maar ook de andere woningen hadden over belangstelling niet te klagen. Vooral (jonge) startende kopers lieten hun oog vallen op de voormalige huurwoningen.

Woningstichting Nijkerk werkt aan goed en betaalbaar wonen. Door huizen te verkopen ontstaat meer variatie in huur- en koopwoningen in een wijk. Uit de verkoopopbrengsten financiert WSN de bouw van nieuwe huizen. De woningen die nu in de verkoop staan, liggen verspreid door de stad. Er is keuze uit hoek- en tussenwoningen. Meer informatie over de Starters Renteregeling is te vinden op www.startersrenteregeling.nl

Noot voor de redactie / voor meer informatie:

Woningstichting Nijkerk, telefoon 033-2477400

Communicatie & PR, Daniëlle Jansen, d.jansen@wsnijkerk.nl

Bertus Rakhorst, directeur-bestuurder, l.rakhorst@wsnijkerk.nl / M. 06 – 53 15 79 39

Meer informatie: www.wsnijkerk.nl.

Woningstichting Nijkerk (WSN) is een vernieuwende woningcorporatie met 3.100 huurders en 1.500 woningzoekenden als klant. Binnen Nijkerk biedt zij mensen op creatieve wijze kansen op de woningmarkt. WSN is ambitieus, voelt zich maatschappelijk verantwoordelijk en scoort goed op klantgerichtheid. Het vizier wordt vooral gericht op mensen die niet zelfstandig kunnen voorzien in hun woonbehoefte, met name starters op de woningmarkt en ouderen. Ruim 35 medewerkers zetten zich in voor een duurzaam en prettig woonklimaat en tevreden klanten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie