8 november 2013 om 00:00 Nieuws

Beste persvertegenwoordiger,

Bijgaand het persbericht 'Eerste stap naar toekomst in het groen' naar aanleiding van de diploma-uitreiking (eerste deel) vanmiddag aan de tien deelnemers van het speciale werk- en leertraject 'Medewerker Natuur en Leefomgeving'.

Mocht je nog vragen hebben, dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groeten,

gemeente Nijkerk

John Douglas | Communicatieadviseur | Gemeente Nijkerk | Kolkstraat 27, 3861 AK Nijkerk | Postbus 1000, 3860 BA Nijkerk | tel. 14 033 | mobiel 06-50 88 66 83 | www.nijkerk.eu <http://www.nijkerk.eu/> | volg ons op Twitter https://twitter.com/gemeenteNijkerk

(in principe vrij op woensdag)

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Eerste stap naar toekomst in het groen

Op donderdag 7 november hebben de tien deelnemers hun eerste diploma voor de opleiding ?Medewerker Natuur en leefomgeving’ ontvangen. “Vorig jaar zijn wij met verschillende partijen binnen dit project, gestart met een leer- en werktraject voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en die zonder re-integratieondersteuning niet aan werk komen. Zij krijgen naast de praktijkervaring ook een opleiding in groenonderhoud”, aldus wethouder Geert Horst en Henk Vrijhof, regiodirecteur SIGHT Landscaping.

De gemeente Nijkerk heeft in haar laatste aanbesteding van het bestek groenonderhoud aan SIGHT Landscaping in belangrijke mate mee laten wegen dat de aannemers moeten voldoen aan de sociale paragraaf (?Social return’). Dit aspect past ook binnen de doelstellingen van ?Professioneel Duurzaam Inkopen’ die door de gemeente geformuleerd zijn.

Werken en leren

De opleiding ?Medewerker Natuur en Leefomgeving’ duurt drie jaar. Door de combinatie van werken en leren zijn de deelnemers vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt. Zo kunnen zij verder in dit vak als allround medewerker Natuur en Leefomgeving. In het afgelopen jaar hebben de deelnemers hard gewerkt aan het eerste deel van deze opleiding. Er werd gestart met het veilig werken langs de weg, omdat de werkzaamheden hoofdzakelijk plaats vinden op en langs de openbare weg. Vervolgens gingen zij onder leiding van Helicon Opleidingen aan de slag met het inhoudelijke deel van de opleiding: plantenkennis, onderhouden van het groen, omgaan met flora, fauna en gereedschappen. De opgedane kennis werd meteen in de praktijk gebracht. Aan het eind van dit gedeelte hebben alle deelnemers een proeve van bekwaamheid afgelegd en zijn zij allemaal geslaagd voor dit onderdeel.

Duurzaam ondernemerschap

De gemeente Nijkerk heeft als doelstelling om in 2015 100% duurzaam te zijn. Momenteel is het percentage 86%. Het gaat hierbij niet alleen om duurzaam inkopen, milieu, maar ook om sociale aspecten. Dit project past ook in deze doelstellingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie