Bouw woningen Colenbranderstraat goedgekeurd

1 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De gemeenteraad heeft ingestemd met de bouwplannen voor het weilandje aan de Colenbranderstraat. Wel werd in een wijzigingsvoorstel vastgelegd dat er geen afwijking mag plaatsvinden van de bouwhoogtes van de nieuw te bouwen woningen aan de Colenbranderstraat.

Bewoners van de Colenbranderstraat stelden vooraf in een inspraakreactie dat zij de handdoek in de ring gooien, vermoeid als zij zijn na jarenlange strijd om de plannen te verbeteren. Zij zijn hun vertrouwen in de politiek kwijtgeraakt. Joop van Ruler (CDA) en Boudewijn van der Woerd (VVD) stelden daartegenover dat de raad wel in moest stemmen met de plannen, maar dat er ook flink aan omwonenden tegemoet was gekomen.

Ries van Elteren (LB) en Patricia van der Hurk (PPP) meenden dat er meer had kunnen worden gedaan met de voorstellen van omwonenden. Zij hekelden de slechte communicatie vanuit projectontwikkelaar Lithos. Een voorstel van omwonenden om de ontsluiting via de Volharding te regelen werd als onrealistisch en verkeersonveilig verworpen. CDA, VVD, CU-SGP en PRO21 stemden in met het voorstel. LB en PPP stemden tegen. Het amendement om de bouwhoogte te fixeren werd raadsbreed gesteund.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie