Gerard van den Tweel opent afhaalpunten bij AH

29 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK – De Nijkerkse zakenman Gerard van den Tweel gaat zijn Albert Heijn supermarkten in Nijkerk en Voorthuizen moderniseren met afhaalpunten. Dat liet hij vorige week weten in het blad Distrifood bij de opening van zijn nieuwe zaak in Diemen.

door Henk Brinkman

Hij liet nog in het midden hoe hij de afhaalpunten gaat inrichten. Moederconcern Albert Heijn heeft al zogenoemde Pock Up Points, maar of Van den Tweel dat concept gaat gebruiken of een eigen variant is nog niet helemaal duidelijk. ,,Waar het om gaat,” zei Van den Tweel maandag, ,,is dat mensen hun boodschappen per email kunnen bestellen en diezelfde dag nog kunnen ophalen. We kunnen ook bestelde boodschappen thuisbezorgen, maar dan moeten klanten weer op een bepaald moment thuis zijn om de pakketten in ontvangst te nemen. Bij een afhaalpunt kunne klanten veel meer zelf bepalen, wanneer zij de pakketten ophalen.”

In Nijkerk denkt Van den Tweel het afhaalpunt te kunnen vestigen in het voormalige gebouw van de SNS-bank. In Voorthuizen komt het afhaalpunt in ieder geval niet bij de huidige vestiging van Albert Heijn in het centrum van het dorp. Van den Tweel is in overleg met het gemeentebestuur van Barneveld over een andere locatie voor zijn supermarkt. ,,Dat overleg is in een afrondende fase, dus ik kan er nu nog niks over zeggen, waar de nieuwe Albert Heijn in Voorthuizen komt.”

Het imperium van Van den Tweel heeft weer een nieuwe loot gekregen. Vorige week opende hij in Diemen een nieuwe winkel, die is gevestigd op de campus Diemen Zuid. De winkel is vooral gericht op de studenten op de campus, maar ook op het kantoorpersoneel dat in de omgeving werkt en bewoners van de omliggende wijken. De supermarkt kent veel kleinverpakkingen, zoals halve broden en grab&go-assrtiment bij de kassa. Volgens Van den Tweel is het uitprobeersel voor Albert Heijn. ,,Ik heb het lef om dat uit te voeren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie