Verdachte voor Nijkerkse overvallen in Polen opgepakt

15 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Een 51-jarige Nederlander is onlangs in Polen opgepakt op verdenking van zijn betrokkenheid bij twee gewelddadige woningovervallen in Nijkerk in augustus en december 2010. De man is vorige week dinsdag 8 oktober uitgeleverd aan Nederland en zit voorlopig vast.

In de vroege avond van zaterdag 19 augustus werd een gezin aan de Nieuwe Voorthuizerweg overvallen door twee gewapende mannen die kennelijk uit waren op geld. De destijds 46-jarige bewoner verzette zich maar moest dat onder meer met klappen bekopen. Ook werd hij met een stroomstootwapen bewerkt. De toen 18-jarige dochter kreeg een vloeistof in het gezicht gespoten. Uiteindelijk sloegen de overvallers op de vlucht zonder buit.

Stuk hout

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 december werd de toen 58-jarige bewoner van een huis aan de Flier overvallen door drie mannen. Ook hier kwam geweld aan te pas en werd het slachtoffer geslagen met vermoedelijk een stuk hout. De Nijkerker raakte dusdanig gewond dat hij naar het ziekenhuis moest. Door de overvallers werd toen wel geld buit gemaakt.

Internationale Opsporingslijst

Het overvallenteam van het district Gelderland-Midden kwam na onderzoek de 51-jarige man op het spoor. Hij bleek echter niet meer in Nederland te verblijven en werd op een internationale opsporingslijst geplaatst. Dat leidde op 19 september tot de arrestatie van de man in Polen. Het overvallenteam zet het onderzoek in beide zaken voort en sluit meer arrestaties niet uit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie