Regen spelbreker voor Uutkiekdag

16 september 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - De weergoden waren de organisatie van de Uutkiekdag in Nijkerkerveen dit jaar beduidend minder gunstig gezind dan voorgaande jaren. Om 9.45 stond iedereen gereed voor de officiële opening, maar die kon vanwege het overvloedige hemelwater pas een uur later plaatsvinden. Door de slechte weersomstandigheden verscheen er ook maar één helikopter in plaats van de geplande twee heli's.

door Gerrit Steen

De openingshandeling werd verricht door het hele bestuur van Nijkerk 600, waarbij burgemeester Gerard Renkema als tractorbestuurder met zijn medebestuurders in de laadbak door een gespannen het lint reed. Daarna vertrok het gezelschap naar de gereedstaande helikopter voor een korte rondvlucht.

Helikopter

Dat deden na hen ook nog ruim tweehonderd belangstellenden die in konden tekenen op een onvergetelijke rondvlucht tegen een bedrag van 35 euro. De actie was net zoals vorig jaar een succes, maar door het slechte weer werden er beduidend minder vluchten gemaakt dan vorig jaar. In de eerste plaats omdat er wat minder belangstelling voor was vanwege de regenbuien, in de tweede plaats omdat er niet continu gevlogen kon worden omdat de weersomstandigheden dat niet toelieten. En dat is erg jammer voor de organisatie die het hele jaar bezig was geweest om van deze Uutkiekdag een onvergetelijk evenement te maken.

Goede doelen

Rini van Essen: ,,Het doel van onze stichting is 'Voor goede doelen samen één zijn'. We organiseren een dag die voor het hele dorp interessant, gezellig en leuk is. De opbrengst min de kosten is voor 50 procent bestemd voor goede doelen en voor 50 procent voor de drie kerken in Nijkerkerveen: de Gereformeerde kerk, de Eben Haëzerkerk en de Hervormde Kerk. Het is een dag waar door alle Veners reikhalzend wordt uitgekeken en dan is het uitermate jammer dat er door het slechte weer beduidend minder mensen op de been zijn gekomen."

De organisatie had de baan waar de trekkertrek gehouden werd uit voorzorg afgedekt met grote zeilen, zodat de tractoren met de sleepwagen over een goede baan konden rijden. Tussen de buien door trok het evenement gezien de omstandigheden tot 14.15 uur nog redelijk veel belangstelling, maar na een zware 'regenexplosie' met flinke windstoten hielden de meesten het daarna voor gezien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie