Het fietsbegrip in Amersfoort -Noord

3 september 2013 om 00:00 Nieuws

HOOGLANDERVEEN - In het naastgelegen 't Houtveen in Hooglanderveen begon een bedrijf in 1923 met een uitspanning plus werkplaats voor tweewielers. Het ondernemerschap kwam in de hoogste versnelling. Voorts verhuisde het bedrijf een huisnummer verder en is daar verder gegroeid. Negentig jaar later is het huidige, moderne pand nog steeds het toonbeeld van liefde voor de fiets. Mossink Fietsen, dus.

Bij binnenkomst is het al duidelijk. Bij Mossink Fietsen komt de liefhebber niets te kort. Te midden van de geur van nieuwe fietsen is het heerlijk om in alle rust langs een uitgebreide collectie blinkende en gekleurde frames te schuifelen. Racefietsen, crosshybrides, mountainbikes.... Geen wonder dat hier de prille wielercarrière begon van Marcel Gerritsen en Erik Boezewinkel. Ergo, alles is in deze fraaie ambiance aanwezig, evenals tal van accessoires en een keurige werkplaats waar vier monteurs allerhande reparaties uitvoeren, om de meest verwende én recreatieve cyclist van dienst te kunnen zijn. „Persoonlijke aandacht, service en duurzaam in relaties zijn de waarden van dit familiebedrijf," steekt Gert Mossink van wal die in de afgelopen jaren het product fiets heeft zien veranderen. "Neem bijvoorbeeld de elektrische fiets. Een uitkomst voor ouderen, zo leek het. Niets is minder waar. Dit product is tegenwoordig ook bij twintigers en dertigers hot, evenals een fiets met een voordrager die op zijn beurt bij de jeugd en jonge vaders erg in trek is. En zo hebben we in deze showroom voor alle leeftijdscategorieën een fietsoplossing."

Nu de zon volop is gaan schijnen, is er veel reuring in en om dit bedrijfspand dat gesitueerd is in een heerlijk idyllisch dorpshart van Hooglanderveen. „Als de zomerse dagen aanbreken, wil iedereen pedaleren ," aldus Linda Mossink. "De consument is dan toe aan een nieuwe fiets of laat de oude brik nog even door onze vakbekwame monteurs inspecteren. Natuurlijk proberen we alle kleine euvels dezelfde dag nog in orde te brengen. Voor een onderhoudsbeurt maken we vooraf een afspraak. Daarnaast proberen we vaste klanten handigheidjes te leren zodat ze bij pech onderweg een aantal kleine reparaties kunnen uitvoeren. Wat nu zo leuk is, is dat stoere en sportieve vrouwen van rond de veertig jaar in toenemende mate de racefiets ontdekken. Er is een peloton dat hier zelfs een keer per jaar een dergelijke avondcursus krijgt in banden plakken, ketting ponsen of remblokjes vervangen. Heerlijk om te doen." In de werkplaats, die in open verbinding staat met de showroom, wordt een doorleefde mountainbike via een haak op ooghoogte gebracht. De eigenaar haalt een van de leenfietsen uit het rek en keert huiswaarts of naar z'n werk. Het is weer een stukje serviceverlening dat van Mossink Fietsen een begrip heeft gemaakt in Amersfoort-Noord.

Mossink Fietsen

Van Tuyllstraat 20A

3829 AD Hooglanderveen

033 257 14 38

www.mossinkfietsen.nl

E-mail: info@mossinkfietsen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie