Met de fiets de boer op

18 juli 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - LTO Veluwerand houdt zaterdag 10 augustus haar jaarlijks evenement 'Kijk achter de staldeur'. De organisatie heeft weer een fietsroute uitgezet, die deelnemers voert door het buitengebied van Nijkerk en Putten. Onderweg kunnen ze vanaf 10.00 uur vier bijzondere agrarische bedrijven bezoeken.

Op de boerderijen zien ze hoe de verschillende dieren gehouden en verzorgd worden. Dit jaar kunnen fietsers rondkijken op een loonbedrijf met een indrukwekkend machinepark. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten en aan een hapje en drankje is natuurlijk ook gedacht.

In het kader van Nijkerk 600 vindt er op de route een unieke 'boeren huwelijksvoltrekking' plaats. Ook is er 's avonds een gezellige boerenbruiloft. In de routeboekjes is meer informatie te vinden met betrekking tot de kaartverkoop en het bijwonen van dit feest.

Routeboekjes zijn vanaf dinsdag 6 augustus verkrijgbaar bij de VVV-kantoren Ermelo, Nijkerk, Putten en bij de Welkoop in Putten. De boekjes kosten 5 euro per stuk plus 1,50 euro per persoon vanaf 13 jaar (kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis deelnemen). In de boekjes zijn verschillende startpunten vanuit deze drie plaatsen te vinden. Meer informatie via de verkooppunten of de website www.kijkachterdestaldeur.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie