Meisjes halen eerste Gelderse kampioenschap van TV Sparta binnen

24 juni 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het meisjesteam, tot en met 17 jaar, van TV Sparta heeft op zaterdag 22 juni het Gelderse kampioenschap gewonnen. Voor het behalen van deze prestatie moesten Rowynn Marshall, Paula van den Brink, Janieke van Arkel, Rinske van Straalen, Bojanne Westerman en Else Wintermans eerst winnaar worden van de poule en door de kwart- en halve finale komen. Op de finaledag wist Sparta Duiven te verslaan met een ongekende uitslag van 6-0.

Om 7.00 stond de versierde spelersbus, met posters van de spelers op het raam, al klaar om te vertrekken. Met deze zes spelers en 24 supporters ging de bus naar de Winterswijkse Tennisclub.

Daar eenmaal aangekomen, was het wachten op de wedstrijden die er gespeeld moesten worden. De dag begon grauwig, maar naar net toen de eerste wedstrijden begonnen kwam de zon ook tevoorschijn.

Rinske en Janieke waren de eerste twee meiden die de baan op moesten en zorgden ook voor de eerste twee punten. Daarna was het tijd voor Bojanne en Paula. Ze hadden alle twee al een set gewonnen. Paula was de eerste van de twee die het derde punt binnenhaalde en het publiek ging uit zijn dak. Want met drie punten en zeven sets kon de tegenstander Sparta niet meer inhalen. Kort daarna zorgde Bojanne voor de 4-0. Nu konden Rinkse met Else en Rowynn met Bojanne rustig de dubbels gaan spelen. Deze werden ook gewonnen door Sparta en was er geen twijfel meer mogelijk dat zij de terechte kampioenen zijn.

Tijdens de prijsuitreiking kregen de meiden allemaal een beker en een certificaat die later in de hal van het clubhuis te bewonderen zal zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie