Ook Accent leerlingen druk met examens

23 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Ook op Accent Nijkerk vinden in deze periode de examens plaats. Voor alle leerlingen die examens doen, is dit een spannende periode. Maar de jongeren van het praktijkonderwijs moeten extra hard werken om succes te halen.

Praktijkonderwijs is een school voor voortgezet onderwijs en bereidt leerlingen voor op werken, wonen en vrije tijd. De jongeren van de school hebben over het algemeen moeite met lezen, rekenen en schrijven. Maar dat neemt niet weg, dat zij veel kunnen. Vooral in de praktijk blijken zij succesvol.

De examens op Accent Nijkerk zijn vanuit de verschillende opleidingen die gevolgd worden. Het gaat hierbij om individuele trajecten die per leerling opgezet zijn. Een groep doet bijvoorbeeld examen in de praktijkopleidingen die in samenwerking met het VMBO opgezet zijn, zoals metaaltechniek, bouwkunde, schilderen, groenvoorziening en dierhouderij. Maar ook in opleidingen die vanuit de branche opgezet zijn, zoals het officiële SVH-horecaexamen, lasexamens van het Nederlands Instituut voor lastechniek, zorgopleiding en het examen voor medewerker detailhandel. De examens bestaan meestal uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

Een groep van vijftig eindexamenkandidaten doet mee aan theoretische examens voor taal en rekenen van het IVIO. Voor deze jongeren is dit een extra uitdaging om hun theoretisch niveau te toetsen.

De successen worden gevierd op 9 juli 2013 tijdens de jaarlijkse certificaat en diploma-uitreiking.

Dan zullen de leerlingen van Accent Nijkerk ervaren dat ook zij succesvol mogen zijn.

Meer informatie op www.accentnijkerk.nl.

Locatie: Ds. Kuijpersstraat 1 in Nijkerk

Telefoon: 033-2458819

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie