Kinderboek Nijkerk 600 jaar gereed

20 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Bij Callenbach boekbinders Van Wijk De Ruiter in Nijkerk is het kinderboek in het kader van het Leesfeest Nijkerk 600 jaar letterlijk van de band gelopen. Directeur Bram Houtman van Callenbach laat de organisatoren van het Leesfeest zien hoe de laatste handelingen aan het kinderboek worden verricht.

In het bijzijn van vertegenwoordigers van de boekhandels in Nijkerk overhandigde Roel Zuidhof, directeur van de bibliotheek, het eerste exemplaar aan schrijfster Ineke Oudes en illustrator René Speelman. ,,Het idee van een speciaal kinderboek was makkelijk bedacht maar dan komt het moeilijkste: het schrijven van een mooi verhaal. Door onzekerheid over de financiering kon pas in januari van dit jaar worden begonnen met schrijven. De tijdsdruk was dus groot maar iedereen die heeft meegelezen is juichend over het verhaal", aldus Roel Zuidhof.

De tekeningen van René Speelman geven een kleurrijk geheel aan het boek. "Omdat het een fullcolour uitgave is, komen de kleurrijke tekeningen prachtig uit", aldus Gonnie den Hertog van Boekhandel den Hertog in Nijkerk. Zij is erg enthousiast over de uitgave: ,,We zijn als organisatoren zo verschrikkelijk blij met dit prachtige cadeauboek dat alle kinderen krijgen die deelnemen aan het Leesfeest, omdat het van blijvende waarde is voor hen en zo mooi een verhaal vertelt over de geschiedenis van Nijkerk", aldus Gonnie den Hertog.

Officiële uitreiking bij start leesfeest

Bij de start van het Leesfeest op maandag 27 mei zullen de eerste exemplaren worden uitgereikt door Ineke Oudes en René Speelman aan burgemeester G.D. Renkema en wethouder G.S. de Graaf en enkele commissieleden van de stichting Nijkerk 600 jaar.

Het boek is vanaf maandag 27 mei te koop in de boekhandel. Het is ook verkrijgbaar in anderslezen-vorm zoals braille en luisterboek.

Bijna 100% Nijkerkse uitgave

Het kinderboek is bijna helemaal door Nijkerkers gemaakt. De auteur is Ineke Oudes uit Amersfoort. De volgende Nijkerkers hebben hun bijdrage geleverd: René Speelman heeft de illustraties gemaakt, de opmaak is verzorgd door Richard Gerritse van SquareDesign en de uitgever is Jan-Willem Gerth van Uitgeverij Van Brug. Het boek zou worden gedrukt bij Callenbach in Nijkerk, maar gelukkig neemt JP Offset in Duiven het drukwerk over. Het boek is gebonden door Callenbach boekbinders Van Wijk De Ruiter in Nijkerk. De uitgave in braille wordt bij de Christelijke Blinden Bibliotheek in Ermelo gedrukt en de gesproken uitgave wordt ook daar gemaakt en speciaal door de Nijkerkse Conny Heijnekamp ingelezen.

Leesfeest

Het Leesfeest, georganiseerd door de bibliotheek en boekhandel Bruna, Den Hertog en Roodbeen, is van 27 mei tot en met 31 mei een groot evenement met ruim 3100 kinderen als deelnemer. In tenten op het Plein, in het Tabakhuis en in de bibliotheek komen kinderboekenschrijvers en theatervoorstellingen. Alles staat in het teken van de historie en Nijkerk 600 jaar. Het Leesfeest is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Stichting Nijkerk 600 jaar en de financiële bijdragen van de bibliotheek en de boekhandelaren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie