CDA bespreekt recessie met bouwsector

20 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK -Een breed samengestelde delegatie van het CDA heeft afgelopen woensdag in Nijkerk de slechte economische situatie besproken met vertegenwoordigers van bouwbedrijf Slingerland en BFT Installatietechniek. Hoewel deze twee bedrijven zelf goed hun hoofd boven water weten te houden, werd een aantal belangrijke suggesties aan de hand gedaan waarmee de overheid bouwactiviteiten kan stimuleren.

Het CDA was tijdens de bijeenkomst op het kantoor van Slingerland vertegenwoordigd met een delegatie uit alle bestuurslagen: Rijk, provincie en gemeente. Onder meer de Tweede Kamerleden Jaco Geurts en Raymond Knops gaven acte de presence. Vanuit Nijkerk waren statenlid Kees van Baak en de raadsleden Hugo Doornhof, Joop van Ruler en Henk van den Boom aanwezig. Aan de orde kwam onder meer de enorme hoeveelheid regelgeving die ervoor zorgt dat bouwprojecten enorme vertraging oplopen. Vanuit het bedrijfsleven werd ook aangedrongen op modernisering van het arbeidsrecht en voldoende financieringsmogelijkheden voor projecten.

Nijkerks fractievoorzitter Hugo Doornhof heeft de bijeenkomst als nuttig ervaren. ,,Je moet als overheid op alle bestuursniveaus maatregelen treffen om de mensen in de bouw aan het werk te houden.'' Doornhof vervolgt: ,,Zo is weer eens bevestigd dat je als Nijkerks gemeentebestuur moet voorkomen tijdens een recessie de bouwleges omhoog te doen. Anders maak je bouwinitiatieven veel te duur en smoor je ze in de kiem. Daarnaast hebben we besproken hoe cruciaal het is dat het bedrijfsleven en de lokale overheid samenwerken,'' aldus Doornhof.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie