Deroue naar P9 race 1 Jerez

5 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Scott Deroue is in de derde race voor de Red Bull Rookies Cup in Jerez na een niet al te beste start en een eenzame race gefinisht op P9. Met deze plek en de wijze hoe die tot stand kwam kon de coureur uit Nijkerkerveen na afloop leven.

De start van Deroue was wel eens beter. Vanaf de vierde rij verloor hij in het gedrang voor de eerste bocht een aantal posities en kwam de eerste ronde dan ook als 14e langs start/finish. De ronde erop belandse Deroue na het voorbijsteken van de Zuid-Afrikanen Binder en Weaving op P10 met een achterstand van 3 seconden op een kopgroep van 10 rijders en dit verschil bleef tot de finish bestaan, waarna Deroue, na een crash van Pagliani, nog een positie naar voren schoof en als 9e eindigde.

Deroue: ,,De start en de eerste twee ronden waren niet geweldig. Daarna ging het beter, maar het gat was te groot om de aansluiting te vinden. De kopgroep reed hard en er was geen slipstream. De set-up die we gevonden hadden, werkte perfect in de eerste twee secties, maar in 3e en 4e sectie verloor ik wat en daar gaan we aan werken. We hebben in elk geval stappen gemaakt en ik hoop dat morgen om te zetten in een goed resultaat.''

De wedstrijd, die ontsierd werd door een startincident met de Australiër Simpson, kende verder een behoorlijk aantal valpartijen met vooral materiële schade waardoor er slechts 17 rijders de finish haalden. In de tussenstand moet Deroue zijn 6e plaats delen met de Spanjaard Perez, terwijl de achterstand groter geworden is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie