Truckfestijn Nijkerk goede doel van de maand mei bij Albert Heijn Nijkerk

3 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Een feestelijke optocht met 160 luid toeterende vrachtwagens rijdt zaterdag 15 juni 2013 door de straten van Nijkerk en omgeving tijdens het 26e Truckfestijn. De organiserende Stichting Truckers voor Gehandicapten Nijkerk is in mei het goede doel van de maand bij Albert Heijn in Nijkerk. Wie bij de Retourette aan de Frieswijkstraat zijn lege flessen of kratten inlevert, kan ervoor kiezen het statiegeld te doneren aan de stichting.

Stern Trucks in Nijkerk stelt zaterdag 15 juni haar bedrijfsterrein beschikbaar om de 160 deelnemende vrachtwagens op te stellen voor de 20 kilometer lange optocht door Nijkerk en omgeving. Aan boord van al die trucks beleven mensen met een beperking een geweldig leuke dag. De animo voor het evenement is groot. De Stichting Truckers voor Gehandicapten richt zich formeel op mindervalide mensen uit Nijkerk en haar directe omgeving, maar de aanmeldingen komen inmiddels vanuit de verre omtrek. Instappen in een grote truck is stoer voor de deelnemers en bovendien maken zij het niet iedere dag mee dat er overal langs de route mensen naar hen zwaaien.

Om het evenement mogelijk te maken zetten jaarlijks vele vrijwilligers zich in; motorrijders, het Rode Kruis, medewerkers van de gemeente Nijkerk, chauffeurs en bedrijven. Op de dag van het Truckfestijn staat er op de start- en finishlocatie koffie en thee met broodjes klaar voor de deelnemers en ook na afloop wordt voor de inwendige mens goed gezorgd. Naast de optocht zijn er op de dag van het evenement diverse activiteiten bij Stern Trucks. Op www.truckfestijnnijkerk.nl leest u meer over de Stichting Truckers voor Gehandicapten Nijkerk en het Truckfestijn.

Geld doneren voor de organisatie van het Truckfestijn is in de maand mei heel eenvoudig. Bij het inleveren van lege flessen of kratten bij Albert Heijn in Nijkerk, kunnen klanten ervoor kiezen hun statiegeld te doneren aan de stichting met een druk op de gele knop. In de maand april leverde de statiegeldactie 555 euro op voor de Hartstichting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie