Vragen over plek Veensche Boys

23 juni 2010 om 00:00 Nieuws

De Graaf beaamde de samenvatting die Klompenhouwer hem voorlegde. Klompenhouwer had bij geruchte vernomen dat Veensche Boys mogelijk niét zou worden verplaatst en wilde graag weten of die geruchten ergens op stoelden. Het was opvallend, omdat in de vorig jaar door toenmalig wethouder Renger Walet gepresenteerde plannen voor Nijkerkerveen verplaatsing van Veensche Boys onontkoombaar leek. Die plannen waren na uitvoerige consultatie van de Veense bevolking tot stand gekomen. De varianten waarbij Veensche Boys op de huidige locatie zou blijven waren financieel niet haalbaar. Maar het nieuwe college wil kennelijk nieuwe varianten onderzoeken.

Onderzoek naar combinatie van functies NIJKERK - Vorige week baarde wethouder Bert de Graaf enig opzien en hier en daar gefronste wenkbrauwen, toen hij op vragen van Aart Klompenhouwer, meedeelde dat het college blij zou zijn als het complex van Veensche Boys niet zou hoeven te worden verplaatst.

door Henk Brinkman

Voorzitter van de Nijkerkerveense begeleidingsgroep voor de plannen, Han van Dam, legde er ook de vinger bij dat de varianten zonder verplaatsing van Veensche Boys financieel niet haalbaar waren. Van Dam was verbaasd dat er nu plotseling, zonder dat de begeleidingsgroep ervan op de hoogte was gesteld, toch ruimte zou zijn om Veensche Boys op de huidige locatie te laten. En vooral verbaasd dat hij dat uit de krant moest vernemen. ,,Wij zaten die avond een kamer verderop met de nieuwe wethouder, René Windhouwer, in bespreking.”

‘Kou uit de lucht’

Inmiddels heeft de begeleidingsgroep, op verzoek van Van Dam, opnieuw met de wethouder gesproken over de opmerking van De Graaf. Van Dam: ,,Wat ons betreft is de kou uit de lucht. Het college wil een onderzoek naar de combinatie van Veensche Boys en zaken als kinderopvang, bibliotheek en andere functies. Mogelijk dat de opmerking van Bert de Graaf iets te ongenuanceerd was. Dat er een onderzoek zou komen, was ons al bekend. En op zich hebben wij daar geen bezwaar tegen. Maar wat ons betreft zijn dan alle opties weer open. Ook verplaatsing van Veensche Boys naar een locatie aan de Buntwal.

René Windhouwer bevestigde in een reactie, dat er een onderzoek wordt gedaan naar combinatie van functies. ,,De plannen voor Nijkerkerveen waren niet in beton gegoten. We onderzoeken nu of er combinatie van functies mogelijk is. Dat kan inhouden dat Veensche Boys op de huidige plek blijft of dat het terrein anders wordt ingericht. Dat hangt helemaal van de uitkomst af.”

Aart Klompenhouwer kondigde aan donderdagavond in de gemeenteraad op de kwestie terug te zullen komen. ,,Wij willen toch weten waar deze koerswijziging vandaan komt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie