Frisse wind in eetcafé De Wiekslag

19 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Restaurant De Wiekslag bestaat al sinds 1972 en werd sinds 1978 gerund door Jan Koops, de vader van Tanja.

HOEVELAKEN - Sinds een aantal jaren waait er een frisse wind door Hoevelakens eetcafé De Wiekslag. Het eetcafé is overgenomen door Tanja Koops en haar vriend Marcel Boerma. door Maureen van Goethem

Sinds de overname in 2006 heeft een verjongingsslag plaatsgevonden. ,,We hebben het nu naar eigen smaak heringericht,” aldus Marcel. ,,De keuken is vernieuwd, bestek en serviesgoed vervangen en de toiletgroep aangepakt. Buiten is plaatsgemaakt voor een klein terras.”

Omgetoverd tot een gezellige plek waar u zelf kunt bepalen of u lekker even een daghap komt nuttigen, spareribs komt eten met een biertje of een meer-gangen menu met een mooi wijntje.

Horec-ervaring

Marcel heeft zo’n twintig jaar horeca-ervaring en Tanja houdt zich voornamelijk bezig met de inkoop van alle verse producten, de keuken en is meer actief op de achtergrond. De Wiekslag is inmiddels een sfeervol eetcafé met als belangrijkste elementen lekker eten tegen een vriendelijke prijs, een regelmatig wisselende kaart en een gemoedelijke sfeer. Een warme entourage waar iedereen welkom is en een ongedwongen sfeer hangt. Leuk detail in het geheel zijn de historische foto’s aan den wanden en spreuken die op de placemat staan. ,,We zijn in de maand van de asperges. Deze hebben wij natuurlijk ook op de kaart staan. Maar in onze keuken worden tevens heerlijke spareribs, botermalse biefstuk, varkenshaas en verschillende visschotels bereidt. Bij alle gerechten worden patat, aardappelen en één soort warme en koude groente geserveerd. En voor de kinderen hebben we natuurlijk ook een menu samengesteld.”

De gerechten zijn huisbereid, maar Marcel en Tanja nodigen u liever uit om het zelf te komen proeven. Een veelzijdige eetcafé voor elk moment van de dag.

,,Wij zijn zeven dagen in de week vanaf 15.00 uur open. Of u nu met familie, vrienden of collega’s bent, u zult zich absoluut bij ons thuis voelen.”

Blokje om

Voor de vierde maal op rij wordt op zondag 4 juli ‘Blokje om’ georganiseerd. Een bijzondere wandeltocht van ongeveer 20 kilometer. Bij terugkomst in De Wiekslag kan er meegegeten worden. Inschrijven kan alleen aan de bar. Voor de kosten kan men terecht op de website: www.eetcafedewiekslag.nl.

uEetcafé De Wiekslag. De Wiekslag 19 te Hoevelaken. Tel. 2534583.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie