Opnieuw rel over reclame parkeertickets

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

Visser biedt in ruil voor de parkeerbonnen een korting van 4,50 euro op autowasbeurten in de autowasstraat van het bedrijf. Ook biedt het bedrijf korting op APK-keuringen. Volgens Visser levert het parkeren de Nijkerkers meer op dan het kost.

NIJKERK - Sinds 19 april zijn de parkeertickets in de Nijkerkse parkeerautomaten voorzien van reclame. Autobedrijf Visser heeft van Parkmedia, dat namens de gemeente de parkeertickets beheert, het recht gekregen reclame te maken op de achterzijde van de tickets. Opnieuw is daarover ophef ontstaan.

door Henk Brinkman

In november 2009 was de Parkmedia al begonnen met het afdrukken van de reclame op de tickets, maar die actie werd toen stopgezet na protesten van ondernemers. Wilco van de Pol van DSW-Wasstraat reageerde destijds woedend. Van de Pol: ,,Ik ben in februari 2009 met dit idee naar de gemeente gestapt, maar die wilde er toen niet aan beginnen. En plotseling stond Visser op de bonnen.” Volgens gemeentewoordvoerster Betsy Jansen klopt die lezing. ,,De gemeente wilde dat transparant doen met de mogelijkheid voor alle ondernemers om in te schrijven. Daarom is de zaak in november 2009 ook teruggedraaid.” Volgens Jansen krijgt DSW Wasstraat in januari 2011 de mogelijkheid om reclame te maken op de achterzijde van de parkeertickets.

Oneerlijk

Parkmedia heeft daarna geadverteerd, zodat meerdere bedrijven de mogelijkheid kregen zich in te schrijven. Nu heeft het bedrijf de eerste mogelijkheid geboden aan Visser om reclame te maken. Van de Pol reageert opnieuw ontzet: ,,Dit is oneerlijke concurrentie. Ik heb die advertenties gezien en me ingeschreven. We kregen daarna nog wel een kerstkaart van Parkmedia, maar verder heb ik niks meer gehoord. Ook andere bedrijven hebben zich ingeschreven. Nu staat Visser wéér op de tickets. Ja, daar hadden ze er al een miljoen van gedrukt, dus die moeten eerst op. En die kaartjes zijn in januari 2011 nog niet op. Ik vind dat de gemeente bedrijven bevoordeelt en dat mag de gemeente niet doen. Ik heb een gesprek gevraagd met wethouder Lambooij, maar dat kan pas op 28 mei. Dat is toch schandalig, dat ik zo lang moet wachten.”

Van de Pol overweegt de gang van zaken juridisch te laten onderzoeken. ,,Ik heb mijn advocaat al om advies gevraagd.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie