Van der Wilt 1-0; Van Nijhuis 2-0; Van der Wilt 3-0; Van Nijhuis 4-0

14 april 2010 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Sparta Nijkerk speelde zaterdag allerminst een goede eerste helft. Het was niet te zien dat tegenstander Bennekom onderin de Hoofdklasse staat en de Nijkerkers bovenin. Het spel van Sparta Nijkerk was nerveus en slordig, maar toch wisten de Nijkerkers op voorsprong te komen. Maurice van der Wilt was de gevierde man, maar de treffer leidde niet tot rust in het spel.

Na rust ging het beter, mede door de snelle treffer van Albert van Nijhuis en de rentree van routinier Dick Kooijman. Het gaf de Spartanen rust en daarmee verbeterde het spel zienderogen. De tegenstand van Bennekom werd minder en de aanvallen van de Nijkerkers beter. Vooral Stefan Frederiksen speelde een prima partij en was betrokken bij drie doelpunten. Van der Wilt en Van Nijhuis waren beiden nogmaals trefzeker en tilden de eindstand naar 4-0.

Zaterdag wacht de volgende opgave in Spakenburg tegen IJsselmeervogels. Bij winst is het kampioenschap binnen handbereik en kan het feest opnieuw losbarsten. Het duel begint om 15.00 uur.