Strak geregisseerd debat op tv

10 februari 2010 om 00:00 Nieuws

De omroep had kosten noch moeite gespaard om er een prachtige uizending van te maken. Eind vorig jaar had de gemeenteraad via een raadsbreed gesteunde motie extra geld beschikbaar gesteld voor het omroepbestuur om er een mooie uitzending van te maken, die technisch in ieder geval vlekkeloos zou verlopen. Voor dat geld had het omroepbestuur een gerenommeerd productiebedrijf ingehuurd, Cinevideo, dat onder andere ook werkt voor het bekende tv-programma Pauw & Witteman.

Lijsttrekkers waanden zich in gelikte show NIJKERK - De lokale Nijkerkse Omroep N zendt komende twee maandagen een verkiezingsdebat uit. Afgelopen maandag werden in de Havenaer de opnames al gemaakt. De uitzendingen worden gepresenteerd door Nelleke den Besten en Albert Bos.

door Henk Brinkman

Strakke regie

Dat de medewerkers hun vak verstaan, was te merken aan de strakke regie. Bezoekers moesten minstens een half uur voor de opname aanwezig zijn. Ook werd iedereen vriendelijk, doch zeer dringend te verstaan gegeven, dat de mobiele telefoons uit moesten worden gezet. Niet slechts op de trilstand, maar geheel uit. Elk telefoontje kan storingen tot gevolg hebben. De presentatoren, Nelleke den Besten en Albert Bos, zagen er piekfijn uit. Zelfs de lijsttrekkers waren voorzien van een grimelaagje op hun gezicht, zodat zij niet al te bleek zouden lijken in de genadeloze felle verlichting, die voor een tv-uitzending nodig zijn.

De eerste uitzending heet ‘De Kennismaking’ en is maandag 15 februari vanaf 20.00 uur te zien op Ntv, het televisiekanaal van Omroep N. De lijsttrekkers stellen zich kort aan de kijker voor en dagen daarna één van de anderen uit tot een één op één debat over een zelfgekozen onderwerp. Zo maakt het publiek niet alleen kennis met de voorman of -vrouw van de partij, maar ook met belangrijke partijstandpunten. Donderdag 18 februari (vanaf 11.00 uur) en zaterdag 20 februari (vanaf 20.00 uur) is er een herhaling.

Een week later, op maandag 22 februari om 20.00 uur, volgt de tweede uitzending, genaamd ‘De Verdieping’.

Onderwerpen

De lijsttrekkers gaan in die uitzending dieper op een achttal onderwerpen in. In een debat over financiën, jongeren, veiligheid, ruimtelijke ordening, bereikbaarheid duurzaamheid, welzijn, sport, kunst en cultuur wordt duidelijk waarover de partijen het eens zijn, maar juist ook waar zij over van mening verschillen. Een herhaling van dit programma is te zien op donderdag 25 februari (vanaf 11.00 uur) en zaterdag 27 februari (vanaf 20.00 uur).

Het worden prachtige uitzendingen, die het bekijken meer dan waard zijn. Nadeel is dat door de strakke regie het echte debatelement wat minder uit de verf komt, maar dat laatste kan ook aan de optredende lijsttrekkers liggen. Erg grote verschillen kwamen niet aan de oppervlakte. De kijkers kunnen hun waardering voor de lijsttrekkers na de uitzending natuurlijk ook tot uiting brengen op de verkiezingsbarometer op de website van De Stad Nijkerk.

: www.stadnijkerk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie