Jannie Scheper 12,5 jaar in Den Volle Buick

10 februari 2010 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op 24 juli 1997 nam Jannie Scheper het toenmalige eetcafé Den Volle Buick over van voormalig eigenaar Henk van Steeg. Eind januari vierde zij het feit dat zij nu 12,5 jaar de scepter zwaait in het restaurant. Met een boerenkar werd zij door haar personeel thuis opgehaald en naar het restaurant gebracht, na een rondgang door de binnenstad.

door Henk Brinkman

Jannie is ooit begonnen als kok in een verzorgingstehuis. Maar ze wilde toch wel graag een eigen zaak. Halverweg de jaren ‘90 kreeg zij de kans te beginnen met een winkel voor vlaaien in Nijkerk, Cityvlaai. Jannie: ,,Ik had in Amersfoort die winkel gezien en dat leek me wel wat. Toen ik in Nijkerk was liep ik langs een leuk pand op de Oosterstraat en ook dat stond me aan. Ik ben toen aan het bellen gegaan en even later was ik ondernemer en runde Cityvlaai in Nijkerk.Da was heel leuk.”

Maar het was wel duidelijk dat Jannie meer wilde, nu ze eenmaal had geroken aan het zelfstandig ondernemerschap. Zij en haar echtgenoot Herman aten vaak in Nijkerkse eetcafé’s. Zo kwamen ze in aanraking met Henk van Steeg. En toen Herman zich eens liet ontvallen dat Jannie wel wat anders wilde, nam Henk van Steeg de volgende dag contact met haar op. Jannie: ,,Hij vroeg of ik zijn zaak wilde overnemen.Daar heb ik wel even over moeten nadenken, maar ik heb toch de knoop doorgehakt.”

Eigen sfeer

Toen Jannie de zaak overnam was Den Volle Buick meer een soort eetcafé. ,,Daar heb ik al vrijwel direct verandering in gebracht. Ik vind dat je maar één ding goed kunt doen en daarom heb ik de nadruk op eten gelegd. Den Vole Buick is nu een echt sfeervol restaurant geworden. Maar het is nog net zo Nijkerks als vroeger. Daarom heb ik zoveel vaste gasten, die iedere week weer terugkomen. Gezellig tafelen en goed eten, daar gaat het om. De gasten moeten zich hier thuis voelen.”

Het jubileum wordt het ele jaar gevierd met allerlei acties.

Jannie Scheper is ook naast het restaurant zeer actief in het Nijkerkse bedrijfsleven. Zij is bestuurslid namens de horeca-ondernemers van de Nijkerkse Ondernemersvereniging. Sinds vorig jaar organiseert zij samen met Dolly den hengst van Old Niekark een groot deel van de Nijkerkse Stadsfeesten. Jannie: ,,Het moet gezellig zijn in de stad.”

Sinds kort slaat zij ook haar vleugels uit naar de politiek. Particia van der Hurk vroeg haar voor haar nieuwe partij, PPP. Jannie staat nu op de lijst van PPP bij de komende raadsverkiezingen. Weliswaar wat onderaan, maar een stemmentrekker kan zij wel vormen voor de PPP.

Jannie Scheper is van een volbloed Drentse in de loop van de jaren een echte Niekarkse geworden. ,,Ik vind Nijkerk een prachtige plaats. Ik wil hier echt nooit meer weg,” zegt ze met de van haar bekende volle en gulle lach.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie