Plan Meerveldlaan wordt aangepast

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Projectontwikkelaar Doppenberg uit Hoevelaken wil op het terrein van de oude brandweerkazerne kantoren voor zorginstelling Amant en 17 appartementen bouwen. In een parkeerkelder onder de gebouwen komen 25 parkeerplaatsen. Naast de gebouwen komt er nog ruimte voor 12 parkeerplaatsen en apart vijf parkeerplaatsen voor personeel en bezoekers van Amant.

HOEVELAKEN - De plannen voor het terrein van de oude brandweerkazerne in Hoevelaken op de hoek van de Oosterdorpstraat en de Meerveldlaan zijn enigszins aangepast en door het college vastgesteld. De hoogte van de gebouwen en de situering op het terrein zijn gewijzigd.

door Henk Brinkman

Toen het plan bekend werden, schoot dat omwonenden in het verkeerde keelgat. Bewoners van de Meerveldlaan en van de Oosterdorpstraat hadden vooral bezwaren tegen de hoogte en de massaliteit van de gebouwen en tegen de situering daarvan op het perceel. Ook maakten zij zich zorgen over het aantal parkeerplaatsen. In augustus besloot het college het bestemmingsplan vast te stellen en de zienswijzen ongegrond te verklaren. Maar de gemeenteraad dacht daar anders over en weigerde het plan te behandelen. Eerst moest nader overleg plaatsvinden met omwonenden.

Overleg

In oktober en in december is er gesproken met de omwonenden. Na dat overleg heeft de wethouder, Renger Walet, de voorwaarden in het bestemmingsplan gewijzigd. De wijzigingen hebben betrekking op de nok- en goothoogten en op de situering van de gebouwen. De nokhoogte van de gebouwen is teruggebracht van 12 meter naar maximaal 9,90 meter en deels maximaal 11 meter. De goothoogten zijn teruggebracht van 7 naar 6 meter.

Een andere aanpassing betreft de situering van de gebouwen. De afstand van het trottoir tot de voorgevel van het gebouw op de Meerveldlaan is vergroot van 3,5 meter tot maximaal 5,5 meter. Op de Oosterdorpstraat is die afstand eveneens vergroot van 3,5 tot 5,5 meter. Daarbij is wel in het bestemmingsplan een variatie opgenomen. De afstanden blijven minimaal 3 en 3,5 meter.

De omwonenden waren dinsdag nog niet op de hoogte en nog niet in staat te reageren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie