Plan St. Jozef wordt aangepast

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

Volgens geruchten zou Portaal de architectuur van het verzorgingscentrum en van het appartementencomplex aan de Torenstraat wijzigen. Ook zou het appartementencomplex een verdieping lager worden. Met deze aanpassingen wil Portaal zoveel mogelijk tegemoetkomen aan de gemaakte opmerkingen.

Architectuur Torenstraat blijft gehandhaafd NIJKERK - Dinsdag werd bekend dat woningcorporatie Portaal nogmaals naar de plannen voor de nieuwbouw van verzorgingscentrum Sint Jozef en basisschool Het Baken gaat kijken. Een woordvoerster van Portaal maakte duidelijk dat de corporatie zoveel mogelijk tegemoet wil komen aan de opmerkingen van omwonenden in de Groenstraat en van de Nijkerkse stichtingen Stadsgezicht Nijkerk en Oud Nijkerk. De aangepaste plannen zijn waarschijnlijk pas in 2010 gereed.

door Henk Brinkman

Navraag bij Portaal maakte duidelijk, dat de wijzigingen in het plan vooral het gedeelte aan de Groenestraat betreffen. De architectuur van de woningen daar wordt meer aangepast aan het karakter van de Groenestraat. Mogelijk worden de woningen nog iets verder naar achteren geplaatst, zodat er meer licht en lucht in de straat ontstaat. Hoeveel die woningen worden verplaatst, kon nog niet worden gezegd.

Torenstraat

Volgens diezelfde woordvoerster van Portaal zal de uitstraling van de gebouwen aan de Torenstraat, zoals die door de architect zijn getekend, zoveel mogelijk worden gehandhaafd. Volgens Portaal past dat in de omgeving. Of het apprtementencomplex inderdaad een verdieping lager wordt, is nog niet bekend. De rekenmeesters van Portaal bekijken dit nog in verband met de betaalbaarheid van het plan.

Woordvoerder Nico Poorter van Stichting Stadsgezicht Nijkerk reageerde voorzichtig op de geruchten en op de nadere informatie van Portaal. ,,Wij zijn op zich niet tegen hoogbouw,” aldus Poorter. ,,Dat mag in een stedelijke omgeving. Ons belangrijkste bezwaar is de uitstraling van de gebouwen op deze locatie. Het is de entree van het centrum. Dat moet een visitekaartje zijn. Daarom hebben wij gepleit voor historiserend bouwen. Als die moderne uitstraling gehandhaafd blijft, blijft dat bezwaar overeind. Maar ik heb natuurlijk nog geen inzage gehad in de gewijzigde plannen.”

Volgens Portaal wordt er nu druk gerekend en getekend en zullen de plannen zeker niet voor 2010 worden gepresenteerd. Mogelijk wordt het plan pas in het tweede kwartaal van 2010 gepresenteerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie