Monument geheel hersteld

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Van Loo is een projectontwikkelaar, maar als je hem voor het eerst tegenkomt, geloof je dat niet. Hij voldoet niet aan het stereotype beeld van een projectontwikkelaar. Spijkerbroek, bouwschoenen, maar ook met heel veel liefde voor oude, monumentale gebouwen. Hij heeft op de Utrechtse Oude Gracht het stadskasteel Oudaen gerenoveerd. ,,Ik heb altijd al veel renovaties gedaan. Juist van verwaarloosde, monumentale gebouwen. Dat heeft mijn hart.

Van puinhoop veranderd in juweeltje NIJKERK - Pakweg twee jaar geleden moest de gemeente nog ingrijpen en moesten kamerbewoners het monumentale pand aan de Nieuwstraat 22 met onmiddellijke ingang verlaten. De situatie was dermate gevaarlijk, dat de gemeente heel snel handelde. Inmiddels is het pand opgeknapt door de Utrechtse projectontwikkelaar Hans van Loo, die het monument met veel zorg heeft hersteld en weer bewoonbaar gemaakt.

door Henk Brinkman

Hij was wel onder de indruk van de vorige eigenaar van het pand aan de Nieuwstraat. ,,Wat die man niet allemaal voor troep bij elkaar had verzameld, ongelooflijk. Er zijn minstens tien containers met troep afgevoerd. En het was levensgevaarlijk. Ik heb gasbuizen aangetroffen die gewoon los aan elkaar zaten.”

Van Loo heeft het pand verdeeld in vier woningen, die elk een geheel eigen karakter hebben. Aan de voorzijde twee woningen, die elk drie verdiepingen beslaan en aan de achterzijde twee woningen. Achter het huis staat nog een werkruimte, die in gebruik mag worden genomen als winkel. Van Loo heeft er iets moois van gemaakt. Volgende week start de verkoop van de woningen. De verkoop is in handen van Arno Koudijs van Midden Nederland Makelaars. Tel. 033-2460601.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie