Sparta Nijkerk countert GVVV kapot

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

VEENENDAAL - In de hoofdklassetopper tussen GVVV en Sparta Nijkerk hebben de Nijkerkers uiterst goede zaken gedaan. In Veenendaal werd het 1-3 voor de ploeg van trainer Henny Lee. Ondanks een wat matig acterende ploeg kon de ploeg wel de eerste forse tik uitdelen richting mede topklassekandidaat GVVV.

door Boy Imminck

Al binnen de tien minuten vielen er twee kansen te noteren voor Sparta Nijkerk. Eerst dacht Ivo te Veldhuis alleen op doelman Willemse af te mogen stevenen, hij werd echter teruggefloten wegens hands. Een minuut later ging Maurice van de Wilt wel op de doelman af, een goede verdedigende actie van GVVV'er Simon Brouwer voorkwam een doelpunt. Daarna was het GVVV dat dicteerde maar veel te weinig creëerde. Een paar slappe schoten en een kopbal van Jurriaan van Well waren de enige Veenendaalse wapenfeiten. Sparta Nijkerk was effectiever. Uit een corner van Niels Buijtenhuis kopte de inlopende Albert van Nijhuis binnen. ,,Gelukkig maak ik die goal, GVVV had bij rust ook met twee doelpunten verschil voor kunnen staan", vond Van Nijhuis na de wedstrijd.

Opdoffer

Net toen GVVV voor rust dacht de regie in het duel terug te krijgen sloeg Sparta Nijkerk wederom toe. Na verdedigend falen van Simon Brouwer en Roy Versluis kon Niels Vlugt gewoon doorlopen. De aanvaller faalde niet oog in oog met Willemse: 0-2. De opdoffer die Sparta Nijkerk verkocht zou pas na een uur worden verwerkt door GVVV. Danny van Brenk behield het overzicht op de rand van het strafschopgebied en schoof de bal op invaller Joey Snijders. Een laag diagonaal schot volgde en GVVV was terug in de wedstrijd: 1-2. In de apotheose van het duel probeerde de Veenendalers wanhopig om nog een puntje weg te slepen. Verdedigend werd te veel risico genomen. Hierdoor kon de doorgebroken Maurice van de Wilt de situatie voor GVVV nog meer verslechteren: 1-3.

Een mooi resultaat voor Sparta Nijkerk op bezoek bij nummer vier GVVV, vond ook Albert van Nijhuis. ,,Je weet dat als je in Veenendaal moet voetballen, er altijd bloed aan de paal komt. Het is altijd een spannende wedstrijd die zeker niet makkelijk te winnen valt. Het is daarom erg lekker dat we drie punten meenemen." De aanvaller pikte weer een doelpuntje mee. Het was alweer zijn zevende treffer in de lopende competitie, ook scoorde Van Nijhuis al in tien hoofdklassewedstrijden achter elkaar. ,,Het gaat met mij persoonlijk goed. Maar ik vond dat het team vandaag zichzelf niet was. GVVV was veel feller, wij waren een keer geen heer en meester. Goed dat we dan toch nog winnen, maar volgende week tegen Odin moet het een stuk beter", aldus de aanvaller.